17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πώς η καθυστερημένη διάθεση της iPhone 12 σειράς στην αγορά λειτούργησε υπέρ της Apple

    Η εταιρεία Counterpoint Research αναφέρει σήμερα πως η καθυστέρηση εμφάνισης στην αγορά της iPhone 12 σειράς της Apple τελικά λειτούργησε υπέρ της.

    Η Counterpoint τονίζει πως η Ευρωπαϊκή αγορά των πωλήσεων smartphones το 2020 σημείωση πτώση συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο της τάξης του 14% και πως η Apple δεν έμεινε ανεπηρέαστη μιας και είδε και τις δικές της πωλήσεις να πέφτουν κατά 4% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019.

    “Το 2020 ήταν μια πολύ άστατη χρονιά για την αγορά smartphones στην Ευρώπη. Η πανδημία χτύπησε την Ευρώπη πολύ σκληρά και είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά ζητήματα τόσο στην προμήθεια όσο και στην ζήτηση. Την ίδια στιγμή ανησυχίες στον εργασιακό χώρο και έλλειψη δουλειάς οδήγησαν πολλούς καταναλωτές να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα ενώ τα lockdown τους απέτρεψαν από το να κάνουν επισκέψεις στα καταστήματα και να αγοράσουν νέες συσκευές.”

    Η καθυστέρηση στην iPhone 12 σειρά όμως είχε και τα καλά της

    “Η Apple μπορεί να σημείωσε μια μικρή πτώση το 2020 αλλά αυτό δεν λέει ολόκληρη την ιστορία. Η απόφαση να καθυστερήσει το λανσάρισμα της iPhone 12 σειράς τελικά οδήγησε σε καλό για δύο λόγους. Πρώτο έδωσε την ευκαιρία στην iPhone 11 σειρά και στα iPhone SE να αποδείξουν πως αντέχουν στον χρόνο και μπορούν να συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό να σημειώνουν πωλήσεις για ένα ολόκληρο χρόνο. Δεύτερον δημιουργήθηκε μια ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για μια νέα συσκευή η οποία όταν τελικά λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο σημείωσε φανταστικές πωλήσεις. Στην ουσία η iPhone 12 σειρά ήταν αυτή με το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα στην ιστορία της Apple.”

    Τέλος το δημοσίευμα και με βάση την έρευνα δείχνει πως εξαιτίας των οικονομικών πιέσεων που επέφερε η πανδημία οι εταιρείες με πιο πιο οικονομικές λύσεις στην αγορά τα πήγαν καλύτερα.

    “Η Xiaomi αποτέλεσε την μεγάλη ιστορία επιτυχία στην Ευρώπη για το 2020 καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Η Oppo έκανε την είσοδο της στην Ευρώπη το 2018 αλλά το 2020 απέκτησε ορμή μεγάλη. Η Realme ήταν εκείνη η εταιρεία με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη για το 2020 βλέποντας τις πωλήσεις της να δεκαπλασιάζονται σε σύγκριση με το 2019.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.