20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Χλωμό το ντεμπούτο της Apple TV+ υπηρεσίας με τις πρωτότυπες σειρές να συγκεντρώνουν λιγότερο ενδιαφέρον από τις αντίστοιχες του Netflix

    H Apple TV+ υπηρεσία έκανε το επίσημο ντεμπούτο της την Παρασκευή ιδιαίτερα εντυπωσιακά από όλες τις απόψεις. Ακόμη όμως δεν είναι ξεκάθαρο πόσους χρήστες κατάφερε να προσελκύσει για να δουν το πρωτότυπο της περιεχόμενο.

    Μια αναφορά από την Parrot Analytics προβλέπει πως το ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της υπηρεσίας της Apple ήταν πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο της Netflix τουλάχιστον για αυτή την στιγμή. Μια άλλη είδηση από το Reuters κάνει λόγο πως η Showtime είναι σε συνομιλίες με την Apple για μια συμφωνία για περισσότερο περιεχόμενο.

    Αυτή την στιγμή είναι δύσκολο κάποιος να πει αν η Apple TV+ υπηρεσία έχει επιτυχία μέχρι στιγμή. Η Apple έδωσε ότι καλύτερο μπορούσε ως promoting με έναν χρόνο δωρεάν συνδρομής για κάθε αγοραστή μιας νέας συσκευής από τις 10 Σεπτεμβρίου και έπειτα.

    Πάρα αυτά το promotion αυτό αφορά “μόνο” 50 εκατομμύρια περίπου χρήστες μέχρι την 1η Νοεμβρίου τουλάχιστον. Η Apple σίγουρα θα πουλήσει περισσότερες συσκευές που θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του promotion τους επόμενους μήνες και ειδικά κατά την εορταστική περίοδο. Επίσης αρκετοί είναι εκείνοι που περιμένουν από την Apple να μεγαλώσει τον κατάλογο των σειρών και ταινιών της πριν αποφασίσουν να κάνουν λήψη της δωρεάν συνδρομής.

    Η Parrot Analytics βασίστηκε κατά πολύ και σε δεδομένα από τα κοινωνικά δίκτυα για να οδηγηθεί στα πρώτα αυτά συμπεράσματα και αυτό επίσης δεν είναι ότι το καλύτερο.

    Πάρα αυτά τα δεδομένα της Parrot δείχνουν πως μόνο η σειρά See της Apple κατάφερε να φτάσει στο Top 20 του τηλεοπτικού κοινού. Τα “For All Mankind” και “Dickinson” ακολούθησαν ενώ το“The Morning Show” είχε την μικρότερη ζήτηση βάση των δεδομένων της εταιρείας.

    Η Apple από την πλευρά της δεν έχει ανακοινώσει οποιοδήποτε στατιστικό ακόμη για την Apple TV+ υπηρεσία και έτσι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε.

    Την ίδια στιγμή το Reuters αναφέρει όπως είπαμε και πιο πάνω ότι το Showtime που είναι μέρος του CBS έχει προχωρημένες συζητήσεις με την Apple για μια συμφωνία για τον δικό του κατάλογο.

    Τέλος να αναφέρουμε πως πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η Apple τελικά θα ενώσει όλες τις υπηρεσίες της σε ένα μεγάλο bundle παρόμοιο με αυτό του Amazon Prime….

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles