Μαζί με την επέκταση της Apple TV+ streaming υπηρεσίας η Apple εικάζεται εδώ και πολύ καιρό πως δουλεύει πάνω σε ένα επόμενης γενιάς Apple TV.

Το κανάλι στο YouTube iUpdate και το The Verifier αναφέρουν από κοινού κάποιες επιπλέον για αυτό το επερχόμενο Apple TV 6.

Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές η Apple θα αναβαθμίσει τις επιλογές αποθηκευτικού χώρου. Αυτή την στιγμή το Apple TV είναι διαθέσιμο στα 32GB και 64GB και αυτό μάλλον θα αλλάξει μιας και στο επερχόμενο Apple TV θα έχουμε 64GB και 128GB. Έτσι οι χρήστες σίγουρα θα έχουν αρκετό χώρο για να εγκαταστήσουν Apple Arcade τίτλους.

Η Apple επίσης σχεδιάζει ένα Kids Mode για το Apple TV. Αυτό δεν θα είναι μάλλον ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του Apple TV 6 άλλα μια προσθήκη στο tvOS. Θα επιτρέπει στους Apple TV χρήστες να δημιουργούν ένα ξεχωριστό λογαριασμό για τα παιδιά τους με έλεγχο ποιον εφαρμογών μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Επίσης το Screen Time έρχεται και αυτό στο tvOS ενώ η αναφορά κάνει λόγο πως η Apple ανασχεδιάζει και την Apple TV+ υπηρεσίας με μεγαλύτερη εστίαση στο περιεχόμενο χωρίς όμως να δίνονται πληροφορίες για το τι αυτό ακριβώς σημαίνει.

Η εμφάνιση του νέου Apple TV μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου αν και αυτό μπορεί να αλλάξει εξαιτίας της COVID-19 πανδημίας. Εξωτερικά δεν αναμένεται κάποια σχεδιαστική και εμφανισιακή αλλαγή ενώ στον επεξεργαστή του θα έχουμε ή τον A12 ή τον A13.