17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    [Φήμη] | Νέο MacBook Air προ των πυλών

    MacBook-Air-vs-MacBook-pro-Retina-2013-sunlight-640x436

    Πάει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που το τελευταίο MacBook Air ανανεώθηκε. Πλέον, πολλές φήμες έχουν βρει το φως της δημοσιότητας πως ένα νέο MacBook Air είναι προ των πυλών.

    Οι φήμες, ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, αναφέροντας πως η Apple είναι έτοιμη να ανανεώσει το ήδη υπάρχον MacBook Air, βάζοντας έναν νέο και πιο γρήγορο επεξεργαστή καθώς επίσης και μεγαλύτερη μπαταρία. Η νέα αυτή έκδοση του MacBook Air μπορεί να έρθει την επόμενη εβδομάδα μαζί με την παρουσίαση του Apple Watch στο Spring Forward event στο San Francisco. Αλλά είναι αρκετά ο μεγαλύτερος επεξεργαστής και η μεγαλύτερη μπαταρία για να κρατήσουν ζωντανό το MacBook Air;

    Μία πρόσφατη φήμη που δημοσιεύτηκε στο MacRumors, κάνει λόγο σε ένα Κινέζικο website το οποίο έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας κάποια screenshots από το system profile του νέου MacBook Air, το οποίο φέρει το αναγνωριστικό “MacBookAir7,2” από την Apple, ενώ το ήδη υπάρχον μοντέλο του MacBook Air φέρει το αναγνωριστικό “MacBookAir6,2” από την Apple.

    Επίσης, το profile information το οποίο παρουσιάστηκε στο Feng.com αναφέρει πως το νέο MacBook Air είναι εξοπλισμένο με τον νέο επεξεργαστή Intel “Broadwell”. Αν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια, τότε θα είναι η πρώτη φορά που ένα Mac μοντέλο έχει εξοπλιστεί με έναν νέο επεξεργαστή. Δύο χρόνια πριν, το MacBook Air ήταν το πρώτο Mac μοντέλο το οποίο έφερε τον νέο επεξεργαστή Haswell, επομένως μία τέτοια αλλαγή θα είχε νόημα στο νέο μοντέλο.

    Οι επεξεργαστές Broadwell αποτελούς τους επεξεργαστές τελευταίας γενιάς της Intel. Η Intel προσδοκούσε να ξεκινήσει την παραγωγή των επεξεργαστών Broadwell στις αρχές του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, δεν ξεκίνησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, όπου η Intel παρουσίασε την ολοκληρωμένη λύση για αυτούς τους επεξεργαστές, αναφέροντας πως οι νέοι επεξεργαστές θα είναι αυτοί που πιθανότατα θα ενσωματωθούν στα επόμενα μοντέλα Mac.

    H αλήθεια είναι πως οι φήμες πάνε και έρχονται για μήνες τώρα, αναφέροντας πως η Apple είναι προ των πυλών στο να κυκλοφορήσει ένα Retina MacBook Air, το πρώτο MBA το οποίο θα φέρει Retina οθόνη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο Κινέζικο website αναφέρουν πως αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο Mac θα έχει την standard ανάλυση 1440 x 900, το οποίο βέβαια σημαίνει πως δεν θα είναι κάποιο Retina μοντέλο. Παράλληλα, η Wall Street Journal υποστηρίζει πως ένα μοντέλο 12-ιντσών MacBook Air έχει αρχίσει ήδη να παράγεται από την Apple και θα κάνει την εμφάνιση του στην αγορά στο δεύτερο μισό του 2015. Επίσης, αποτελεί ένα πολύ καλό υποψήφιο για τους νέους επεξεργαστές Broadwell.

    Ωστόσο, όταν οι νέοι επεξεργαστές έρθουν στα νέα μοντέλα, μην περιμένετε να δείτε μεγάλες διαφορές λόγω του ότι ο επεξεργαστής θα είναι καινούριος. Σύμφωνα με φήμες, ο νέος επεξεργαστής θα είναι χρονισμένος στα 1.6GHz από τα 1.4GHz, με γρηγορότερα γραφικά σε σχέση με το παλαιότερο μοντέλο. Βέβαια, όπως αναφέραμε, μην περιμένετε τεράστιες αλλαγές σε αυτή την διαφορά. Μπορεί να μιλάμε για διαφορετική τεχνολογία επεξεργαστή αλλά δεν έχει τεράστια διαφορά χρονισμού.

    Επίσης, ο νέος Broadwell θα φέρει και κάποιες νέες βελτιώσεις στην αποδοτικότητα. Το νέο μοντέλο MacBook Air θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από τον προκάτοχο του. Το υπάρχον MacBook Air μοντέλο έχει αναμονή 12 ωρών μέχρι να χρειαστεί ξανά φόρτιση. Κάποια PC ultrabooks έχουν ήδη ξεπεράσει το όριο των 12 ωρών και επομένως η Apple θα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα για να συνεχίσει να είναι ακόμη ανταγωνιστική.

    Ακόμα και αν η Apple δεν παρουσιάσει κάποιο νέο μοντέλο MacBook Air την επόμενη εβδομάδα στο Spring Forward event, όλα δείχνουν πως έχει φτάσει πάλι η ώρα για την ανανέωση του MacBook Air. Σε περίπτωση που είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα νέο υπολογιστή Mac, τότε θα ήταν καλύτερα να περιμένετε λιγάκι να δείτε τι μας ετοιμάζει η Apple.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles