22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Φήμη: Νέος matte black χρωματισμός για το iPhone 13 Pro, LiDAR βελτιώσεις στο Portrait mode

    Σύμφωνα με νέα αναφορά του Max Weinbach του EverythingApplePro στο YouTube η Apple θα κάνει μια ανανέωση στους χρωματισμούς του iPhone 13 τουλάχιστον για την Pro σειρά. Το iPhone 13 αναμένεται να μοιάζει πολύ στο iPhone 12 έχοντας ταυτόσημο βιομηχανικό σχεδιασμό αλλά μάλλον με ένα μικρότερο notch στην οθόνη.

    Σε τέτοιες χρονιές λοιπόν όπου δεν έχουν μια δραματική αλλαγή στην σχεδίαση η Apple συνήθως αλλάζει ή προσθέτει χρωματισμούς έτσι ώστε να δώσει νέο αέρα στα νέα μοντέλα.

    Για το 2021 λοιπόν φαίνεται πως η Apple θα λανσάρει ένα premium pure black χρωματισμό που θα έρθει να αντικαταστήσει τον gray που έχουμε στην iPhone 12 Pro γραμμή. Τα renders μάλιστα ενός τέτοιου χρώματος αν μη τι άλλο δείχνουν πολύ όμορφα.

    Για αυτούς που αγαπάνε το βαθύ μαύρο το iPhone 12 Pro με την Graphite απόχρωση του σίγουρα δεν τους ικανοποιεί. Τα οικονομικότερα iPhone 12 και iPhone 12 mini έχουν μια Black επιλογή αλλά είναι glossy.

    H Apple επίσης πειραματίζεται και με μια bronze/orange απόχρωση αλλά αυτή φαίνεται πως δεν θα γίνει διαθέσιμη φέτος.

    Επίσης μαζί με τον νέο χρωματισμό η iPhone 13 Pro σειρά θα έχει και μια επικάλυψη στο πίσω μέρος αλλά και στο περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι που θα εμποδίζει τις δαχτυλιές.

    O Max Weinbach επίσης αναφέρει πως θα έχουμε μια αλλαγή στην λειτουργία του Portrait mode. To mode αυτό χρησιμοποιεί 2 φακούς κάμερας και έναν αλγόριθμο έτσι ώστε να υπολογίσει τις άκρες του αντικειμένου της εστίασης. Δεν το κάνει πάντα όμως επιτυχημένα.

    Έτσι η Apple δουλεύει πάνω σε ένα νέο Portrait mode. Το νέο αυτό σύστημα θα συνδυάζει δεδομένα από την κάμερα με δεδομένα βάθους από τον LiDAR αισθητήρα. Έτσι το bokeh εφέ που θα δίνουν οι λήψεις αυτές θα έχει μεγαλύτερη ακρίβεια.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.