16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Υψηλόβαθμος μηχανικός της Google καταρρίπτει ένα από τα σημαντικότερα επιχειρήματα της Apple στην υπεράσπιση της απέναντι στην Epic

    Την ημέρα που η δίκη της Apple με την Epic ξεκινάει και επίσημα ένας υψηλόβαθμος μηχανικός της Google με δημοσίευμα του καταρρίπτει ένα από τα βασικά επιχειρήματα της υπερασπιστικής γραμμής της Apple.

    H Apple δεν δέχεται ότι το App Store της είναι μονοπώλιο για δύο λόγους. Πρώτον αναφέρει πως οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές σε άλλες πλατφόρμες. Δεύτερο τονίζει πως αυτοί που θέλουν να φτάσουν στους iPhone χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν και web εφαρμογές.

    Αυτό το δεύτερο επιχείρημα της εταιρείας αντέκρουσε σήμερα ο μηχανικός της Google.

    O Alex Russell λοιπόν είναι υπεύθυνος για τα web στάνταρ του Chrome και τονίζει πως οι web εφαρμογές δεν μπορούν να αποδώσουν όπως πρέπει στα iPhones. Ο λόγος είναι πως η Apple απαιτεί όλοι οι πλοηγοί στο λογισμικό της να κάνουν χρήση του WebKit το οποίο δεν το ενημερώνει συχνά και το οποίο δεν έχει πολλές δυνάμεις.

    “Ο iOS πλοηγός το Safari και η μηχανή του WebKit δεν έχουν μεγάλη δύναμη. Υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις στην παράδοση σημαντικών χαρακτηριστικών που θα έδιναν την δυνατότητα σε μια web εφαρμογή να συγκριθεί σωστά με κάποια αντίστοιχη από το App Store.”

    Τονίζει μάλιστα πως σε κάποιες περιπτώσεις το Safari δεν είναι μόνο μη συμβατό με άλλους πλοηγούς αλλά είναι και λάθος μιας και δεν ακολουθεί όλα τα web στάνταρ. Κάποιες άλλες περιπτώσεις η Apple φέρνει νέα χαρακτηριστικά αλλά δεν το κάνει πολύ σωστά.

    Ο μηχανικός καταλήγει στο συμπέρασμα πως παρά το ότι υποστηρίζει η Apple οι προγραμματιστές δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τους μέσα στο App Store.

    Αξίζει να διαβάσετε την ανάλυση του Russell στο ποστ του εδώ 

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.