16.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Υποστήριξη του Google 2-step Verification στο OS X 10.10.3 Beta

    google-authenticator-mac-iphone6-hero

    Μαζί με την προσθήκη της εφαρμογής φωτογραφιών και την βελτίωση των emoji, η νέα δοκιμαστική έκδοση OS X 10.10.3 Beta που κυκλοφόρησε εχθές, περιλαμβάνει και άμεση υποστήριξη για το την λειτουργία Google 2-Step Verification όταν κάνετε set up κάποια Google υπηρεσία στον τομέα Internet Accounts που βρίσκεται στο System Preferences.

    Το 2-Step Verification αποτελεί μία προαιρετική ρύθμιση ασφαλείας η οποία απαιτεί από τους χρήστες εκτός από τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού τους να εισάγουν έναν μοναδικό κωδικό ο οποίος θα σταλεί από την Google μέσω της εφαρμογής του κινητού, μέσω γραπτού μηνύματος ή ακόμα και με τηλεφωνική κλήση σε έναν αριθμό ο οποίος έχει δηλωθεί. Αυτό αποτελεί ένα καλό βήμα και μία καλή κίνηση για εκείνους που θέλουν να θωρακίσουν ακόμα πιο πολύ τον λογαριασμό τους.

    Το Google 2-Step Verification δεν υποστηρίζεται από όλες τις συσκευές και τις εφαρμογές, παρ’ όλα αυτά η Google επιτρέπει στους χρήστες να παράγουν ένα κωδικό για μια συγκεκριμένη εφαρμογή προκειμένου να την κάνουν register. Ο συγκεκριμένος κωδικός μπορεί να αφαιρεθεί οποιαδήποτε στιγμή από τον λογαριασμό Google αποτρέποντας την πρόσβαση σε οποιονδήποτε χρήστη σε περίπτωση που η συσκυή κλαπεί ή χαθεί.

    Στο OS X 10.10.2 οι χρήστες που σέταραν τον λογαριασμό τους με το Google 2-Step Verification, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την app-specific password επιλογή. Οι χρήστες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στον λογαριασμό τους με τον κανονικό κωδικό που χρησιμοποιούσαν στον Google λογαριασμό τους, αντιμετώπιζαν προβλήματα και ένα μήνυμα τους εμφανιζόταν που έλεγε πως έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την app-specific password επιλογή.

    yosemite_2fa_rejectΩστόσο, όπως παρατηρήθηκε από τον developer Jonathan Wight, η νέα έκδοση OS X 10.10.3 Beta υποστηρίζει πλήρως πλέον το 2-Step Verification, επιτρέποντας στους χρήστες να εισέλθουν με τον κανονικό κωδικό τους στον λογαριασμό τους και να χρησιμοποιήσουν έναν μοναδικό κωδικό που θα τους παρέχει η εφαρμογή.

    yosemite_google_2stepΑυτή η αλλαγή κάνει το 2-Step Verificationακόμα πιο απλό και αυξάνει την ασφάλεια για την είσοδο στον λογαριασμό σας σιγουρεύοντας πως ο χρήστης που θα προσπαθήσει να μπει έχει κάποια δεύτερη συσκευή που θα είναι trusted για να παρέχει τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles