Friday, May 29, 2020

Υποστήριξη του Google 2-step Verification στο OS X 10.10.3 Beta

google-authenticator-mac-iphone6-hero

Μαζί με την προσθήκη της εφαρμογής φωτογραφιών και την βελτίωση των emoji, η νέα δοκιμαστική έκδοση OS X 10.10.3 Beta που κυκλοφόρησε εχθές, περιλαμβάνει και άμεση υποστήριξη για το την λειτουργία Google 2-Step Verification όταν κάνετε set up κάποια Google υπηρεσία στον τομέα Internet Accounts που βρίσκεται στο System Preferences.

Το 2-Step Verification αποτελεί μία προαιρετική ρύθμιση ασφαλείας η οποία απαιτεί από τους χρήστες εκτός από τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού τους να εισάγουν έναν μοναδικό κωδικό ο οποίος θα σταλεί από την Google μέσω της εφαρμογής του κινητού, μέσω γραπτού μηνύματος ή ακόμα και με τηλεφωνική κλήση σε έναν αριθμό ο οποίος έχει δηλωθεί. Αυτό αποτελεί ένα καλό βήμα και μία καλή κίνηση για εκείνους που θέλουν να θωρακίσουν ακόμα πιο πολύ τον λογαριασμό τους.

Το Google 2-Step Verification δεν υποστηρίζεται από όλες τις συσκευές και τις εφαρμογές, παρ’ όλα αυτά η Google επιτρέπει στους χρήστες να παράγουν ένα κωδικό για μια συγκεκριμένη εφαρμογή προκειμένου να την κάνουν register. Ο συγκεκριμένος κωδικός μπορεί να αφαιρεθεί οποιαδήποτε στιγμή από τον λογαριασμό Google αποτρέποντας την πρόσβαση σε οποιονδήποτε χρήστη σε περίπτωση που η συσκυή κλαπεί ή χαθεί.

Στο OS X 10.10.2 οι χρήστες που σέταραν τον λογαριασμό τους με το Google 2-Step Verification, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την app-specific password επιλογή. Οι χρήστες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στον λογαριασμό τους με τον κανονικό κωδικό που χρησιμοποιούσαν στον Google λογαριασμό τους, αντιμετώπιζαν προβλήματα και ένα μήνυμα τους εμφανιζόταν που έλεγε πως έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την app-specific password επιλογή.

yosemite_2fa_rejectΩστόσο, όπως παρατηρήθηκε από τον developer Jonathan Wight, η νέα έκδοση OS X 10.10.3 Beta υποστηρίζει πλήρως πλέον το 2-Step Verification, επιτρέποντας στους χρήστες να εισέλθουν με τον κανονικό κωδικό τους στον λογαριασμό τους και να χρησιμοποιήσουν έναν μοναδικό κωδικό που θα τους παρέχει η εφαρμογή.

yosemite_google_2stepΑυτή η αλλαγή κάνει το 2-Step Verificationακόμα πιο απλό και αυξάνει την ασφάλεια για την είσοδο στον λογαριασμό σας σιγουρεύοντας πως ο χρήστης που θα προσπαθήσει να μπει έχει κάποια δεύτερη συσκευή που θα είναι trusted για να παρέχει τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης.

Σχολιασμός στο φόρουμ

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone XS Max και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!