Το OneNote για iPad απέκτησε υποστήριξη stylus και OCR

0
129

OneNote-2.9-for-iPad-handwriting

Μετά την χθεσινή αναβάθμιση του OneNote για το Mac που έφερε στην εφαρμογή optical character recognition (OCR) και άλλες βελτιώσεις η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα πως η εφαρμογή για το iPad μπορεί πλέον να κάνει εξαγωγή κειμένου σε όλες τις εικόνες που γίνονται προσθήκη και αποθηκεύονται στο OneDrive.

Επιπλέον η αναβάθμιση αυτή προσφέρει υποστήριξη χειρογράφων με την βοήθεια stylus ένα χαρακτηριστικό που πολλοί χρήστες ζητούσαν εστί ώστε να μπορούν εύκολα και άνετα να σημειώνουν πάνω στα κείμενα τους ή να κάνουν διάφορα γραφήματα ή highlights. To ίδιο μπορεί να γίνει και με την χρήση του δαχτύλου του χρήστη μιας και υποστηρίζετε πλέον και αυτή η λειτουργία.

Επίσης το OCR πλέον λειτουργεί και στο iPad. Μόλις λοιπόν μια εικόνα αποθηκευτεί στο OneDrive το OneNote θα την επεξεργάζεται και θα ξεκινάει να δείχνει αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά.

OneNote-2.9-for-iPad-OCR-for-images

Το OCR μπορεί να αναγνωρίζει κείμενο τυπωμένο για μια σειρά από γλώσσες ενώ η υποστήριξη του θα συνεχιστεί από την εταιρεία για να προστεθούν ακόμη περισσότερες.

OneNote 2.9 for iPad changelog:

  • Handwriting – Sometimes, there’s just no substitute for putting pen to paper and sketching out your next great idea. That’s why we’re introducing handwriting to OneNote. Highlight documents, scribble notes, or just doodle until your heart’s content.
  • OCR for Images – Search for text contained within images in your OneNote notebooks. OCR is now supported on new images added to OneDrive notebooks. You can even copy the image text and add it to your notes. Existing images will also become searchable soon!
  • Bug fixes

Το OneNote θα το βρείτε διαθέσιμο δωρεάν στο App Store.

Σχολιασμός στο φόρουμ