19.1 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Το Netflix τερματίζει την ανανέωση συνδρομής μέσω iOS συσκευών

    Νέοι αλλά και παλαιότεροι συνδρομητές του Netflix, που είναι κάτοχοι συσκευών με λειτουργικό σύστημα iOS, δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα να κάνουν εγγραφή στην εφαρμογή μέσω iTunes.

    Το Netflix επιβεβαίωσε πως δεν θα υποστηρίζει πλέον την πλατφόρμα της Apple ως μια μέθοδο πληρωμής για τους νέους συνδρομητές. Την συγκεκριμένη αλλαγή την ξεκίνησε αρχικά σε συγκεκριμένες αγορές, τον περασμένο Αύγουστο και πλέον ισχύει σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδρομητές, από τον Νοέμβριο που μας πέρασε. Όσοι ενδιαφέρονται να πληρώσουν την συνδρομή τους, είτε πρόκειται για νέους είτε για παλαιούς συνδρομητές που πλήρωναν μέσω iTunes και έχουν διακόψει την συνδρομή τους για πάνω από έναν μήνα, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την πληρωμή τους διαδικτυακά, μέσω της σελίδας του Netflix.

    Η Apple κρατάει προμήθεια 15-30% επί των συνδρομών που πραγματοποιούνται μέσω iTunes και αυτό είναι ένα σημείο σταθερά αυξανόμενης διαμάχης μεταξύ της Apple και των προγραμματιστών εφαρμογών. Τώρα πλέον το Netflix θα βάζει στη τσέπη όλα τα έσοδα που θα προκύπτουν από τις συνδρομές των χρηστών συσκευών της Apple. Τα επιπλέον κέρδη που θα προκύψουν από τη μη καταβολή των προμηθειών μέσω iTunes, θα είναι σημαντικά, μιας και που το ίδιο το Netflix γνωρίζει πως βρισκόταν στην κορυφή των εφαρμογών του iOS με τα μεγαλύτερα έσοδα.

    Παρότι η παράκαμψη πληρωμών συνδρομών μέσω iTunes μπορεί να επηρεάσει μικρότερου μεγέθους εφαρμογές, είναι πολύ αμφίβολο πως αυτή η απόφαση θα έχει επίπτωση στον αριθμό συνδρομητών του Netflix με οποιονδήποτε τρόπο. Απεναντίας φαίνεται πως γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν, αν υπολογίσει κανείς πως νωρίτερα μέσα στο έτος έδωσαν την δυνατότητα να πληρώσει κανείς την συνδρομή του, μέσω Google Play.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles