14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Το M1 iMac είναι μέχρι και 56% γρηγορότερο από το προηγούμενης γενιάς high end 21.5 ιντσών iMac

    Τα M1 iMacs θα ξεκινήσουν να παραδίδονται στους κατόχους τους την επόμενη εβδομάδα και πριν από αυτό είχαμε και τα πρώτα benchmarks για αυτές τις συσκευές στο Geekbench λογικά από reviewers που ήδη κάνουν τεστ.

    Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη πως τα M1 iMac είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τα benchmarks των M1 MacBook Pro, MacBook Air και Mac Mini έχοντας σκορ σε μονό πυρήνα 1724 και στους πολλαπλούς 7453.

    Τα benchmarks έρχονται από το iMac21,1 που μάλλον είναι το βασικό μοντέλο με 8-core CPU, 7-core GPU, και δύο Thunderbolt θύρες.

    m1 imac geekbench

    Το 24-ιντσών M1‌ ‌iMac‌ λοιπόν κερδίζει με τεράστια διαφορά το 2019 21.5 ιντσών iMac με τον Intel επεξεργαστή δείχνοντας έτσι πως θα είναι μια αξιόλογη αναβάθμιση για όσους το επιλέξουν.

    Προς σύγκριση το προηγούμενης γενιάς high end 21.5 ιντσών iMac είχε σκορ σε μονό πυρήνα 1109 και σε πολλαπλούς 6014 και έτσι το M1 iMac είναι 56% γρηγορότερο σε αποδόσεις ενός πυρήνα και 24% γρηγορότερο στους πολλαπλούς πυρήνες.

    intel imac geekbench

    Αν τώρα γίνει σύγκριση με το τωρινό 27 ιντσών iMac το M1 iMac το κερδίζει σε αποδόσεις μονού πυρήνα αλλά βρίσκεται πίσω στους πολλαπλούς και από τον 10ης γενιάς Comet Lake Intel επεξεργαστή του που έχει ένα σκορ στα 9002.

    Αυτό σημαίνει πως το M1 iMac σίγουρα δεν θεωρείται αντικαταστάτης του high end 27 ιντσών iMac αλλά σίγουρα η Apple δουλεύει και σε ένα νέο μοντέλο σε αυτές τις ίντσες.

    Τέλος το M1 iMac κερδίζει το βασικό μοντέλο των 27 ιντσών iMac με Intel επεξεργαστή και 6 πυρήνες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.