Το iOS και το Android καταλαμβάνουν το 98.4% της συνολικής αγοράς των smartphones

0
108

Οι τελευταίοι αριθμοί από μια έρευνα που έγινε από την εταιρεία Gartner αποκαλύπτουν πως στη βιομηχανία των smartphone συνεχίζει να γίνεται ένας μεγάλος αγώνας μεταξύ του iOS και του Android. Τα δύο λογισμικά μαζί καταλαμβάνουν το 98.4% της συνολικής αγοράς παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του 4ου τριμήνου του 2015, σε σύγκριση με το 96.4% του αντίστοιχου τριμήνου για το έτος 2014.

Το Android παραμένει στην κορυφή της λίστας και είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιημένο λογισμικό στα smartphone αγγίζοντας το ποσοστό 80.7% της συνολικής αγοράς, ενώ το iOS αγγίζει μόλις το ποσοτό 17.7% της συνολικής αγοράς. Το 4ο τρίμηνο του έτους είναι πάντα το πιο κερδοφόρο για το iOS και το Android, λόγω της εορταστικής περιόδου.

Galaxy-S6-iPhone-6s

 

Τα smartphones Windows Phone και BlackBerry κατέχουν μόλις το 1.1% και 0.2% της συνολικής αγοράς, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του έτους 2015. Τα συγκεκριμένα ποσοστά θα έλεγε κανείς πως προκαλούν έκπληξη, καθώς η Microsoft άρχισε να κλιμακώνει τις προσπάθειές της για τη κατασκευή smartphones, ενώ αντίστοιχα η BlackBerry οδηγήθηκε στην κυκλοφορία του Android smartphone στην ιστορία της το περασμένο έτος.

Gartner-Q4-15-OS-Share

 

Οι συνολικές πωλήσεις της Apple και της Samsung μαζί, ανήλθαν στα 551.2 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο 2015, ενώ κάτω από αυτές ακολουθούν οι Huawei, Lenovo-Motorola και Xiaomi με 107.1 εκατομμύρια, 73.9 εκατομμύρια και 72 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα δεδομένα της Strategy Analytics. Οι συνολικές πωλήσεις συσκευών smartphone παγκοσμίως, ανήλθαν στα 1.44 δισεκατομμύρια μέσα στο 2015.

Όπως φαίνεται και στον παραπάνω πίνακα, τα Windows Phone βρίσκονται στην 3η θέση της λίστας, αλλά οι συνολικές πωλήσεις τους όλο και μειώνονται, καθώς οι πωλήσεις iOS και Android συσκευών όλο και αυξάνονται. Η Samsung σε συνεργασία με τη Mozilla έχουν επίσης κάποιο Linux-based λειτουργικό σύστημα για smartphone, γνωστό και ως Tizen και Firefox OS, αντίστοιχα, ωστόσο η πωλήσεις των συγκεκριμένων συσκευών είναι συγκριτικά ελάχιστες.

Σχολιασμός στο φόρουμ