Friday, July 26, 2024

Το Face ID έρχεται στα Macs, όλα iPhones και iPads θα το έχουν σε “μερικά χρόνια”

Στο Power On newsletter την Κυριακή, ο έγκριτος δημοσιογράφος του Bloomberg Mark Gurman πιστεύει ότι η Apple θα φέρει το Face ID στο Mac στα επόμενα χρόνια. Τονίζει μάλιστα πως ακόμη και το iPhone SE καθώς και τα iPads πέρα από των Pro μοντέλων θα ενσωματώσουν αυτή την τεχνολογία.

“Νομίζω η υιοθέτηση του Face ID σε όλες τις βασικές συσκευές είναι ο μεγάλος στόχος της Apple. Αν μπορούσε σίγουρα από τώρα θα άφηνε στο περιθώριο το Touch ID. Το χρησιμοποιεί όμως ακόμη για μια σειρά από λόγους. Για παράδειγμα στο iPhone SE και στα μη Pro iPads το Touch ID είναι μια οικονομική λύση που προσφέρει άριστη ασφάλεια και έτσι μένει το κόστος κατασκευής των συσκευών αυτών χαμηλό. Στα Mac laptops αυτή την στιγμή οι οθόνες είναι τόσο λεπτές που είναι πολύ δύσκολο να ενσωματωθεί σε αυτές ο αισθητήρας βάθους που είναι απαραίτητος για το Face ID.”

O Gurman πιστεύει πως αν η κάμερα ενσωματωθεί στην οθόνη θα βοηθήσει την Apple να αφαιρέσει το notch από τις συσκευές. Σύμφωνα μάλιστα με τον επίσης αξιόπιστο αναλυτή Ming-Chi Kuo το 2022 iPhone θα έχει μια νέα σχεδίαση φέρνοντας έναν punch-hole σχεδιασμό στην οθόνη.

Τόσο ο Kuo όσο και ο Gurman πιστεύουν πως αυτές οι αλλαγές θα ξεκινήσουν να γίνονται μέσα στο 2022.

Ο Gurman αναφέρει:

“Αναμένω πως θα έχουμε αλλαγές. Δεν θα γίνει φέτος αλλά στοιχηματίζω πως το Face ID στα Mac έρχεται σε μερικά χρόνια. Επίσης αναμένω πως όλα τα iPhones και iPads θα έχουν Face ID στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ο βασικό λόγος είναι πως ο αισθητήρας της αναγνώρισης προσώπου της Apple δίνει δύο βασικά χαρακτηριστικά αυτό της ασφάλειας και των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας. Το Touch ID που μπορεί να είναι πιο εύχρηστο σε ορισμένες περιπτώσεις εστιάζει μόνο στην ασφάλεια.”

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.