Saturday, July 27, 2024

Το Apple Watch κινδυνεύει με την απαγόρευση των εισαγωγών στις ΗΠΑ, αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν επικύρωσε την απόφαση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνήθηκε να ακυρώσει μια απόφαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ ότι το Apple Watch παραβιάζει διπλώματα ευρεσιτεχνίας από την εταιρεία ιατρικών συσκευών AliveCor, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για απαγόρευση εισαγωγής του smartwatch της Apple ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η διαδικασία προσφυγών.

Το Apple Watch κινδυνεύει με την απαγόρευση των εισαγωγών στις ΗΠΑ, αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν επικύρωσε την απόφαση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Η AliveCor με έδρα την Καλιφόρνια ανέφερε σε δήλωσή της ότι ενημερώθηκε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα ακυρώσει μια απόφαση του Δεκέμβρη από το ITC που διαπίστωσε ότι το Apple Watch παραβίαζε ευρεσιτεχνίες παρακολούθησης υγείας AliveCor που σχετίζονται με την τεχνολογία ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Από το δελτίο τύπου της AliveCor:

«Χαιρετίζουμε τον Πρόεδρο Μπάιντεν που υποστήριξε την απόφαση του ITC και ζήτησε την ευθύνη της Apple για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που στηρίζουν την κορυφαία στον κλάδο τεχνολογία ΗΚΓ μας», δήλωσε η Priya Abani, Διευθύνων Σύμβουλος της AliveCor. «Αυτή η απόφαση υπερβαίνει το AliveCor και στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους καινοτόμους ότι οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή και την κλιμάκωση νέων τεχνολογιών που ωφελούν τους καταναλωτές».

Στην απόφαση του Δεκεμβρίου, το ITC συνέστησε μια περιορισμένη εντολή αποκλεισμού και μια εντολή παύσης και παραίτησης για μοντέλα Apple Watch με χαρακτηριστικά ΗΚΓ. Εάν επιβληθεί, η Apple δεν θα μπορούσε πλέον να εισάγει νέα μοντέλα Apple Watch που υποστηρίζουν την εφαρμογή ΗΚΓ. Η Apple σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του ITC σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ενώ η απόφαση ITC θα μπορούσε να καταλήξει σε απαγόρευση του Apple Watch, το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο ακύρωσε επίσης ορισμένες από τις πατέντες της AliveCor, τις οποίες η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας λέει ότι θα ασκήσει έφεση. Εκείνη την εποχή, η Apple είπε ότι η απόφαση του ITC επιβεβαιώνει ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που επιβεβαίωσε η AliveCor στο ITC κατά της Apple δεν μπορούν να παραβιαστούν.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.