23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το Apple mixed-reality headset θα έχει δύο 8K οθόνες, τιμή $3,000 – σύμφωνα με το The Information

    Πρόσφατα δημοσίευμα είχε αναφέρει πως το φημολογούμενο mixed reality headset της Apple – μιας και θα προσφέρει VR και AR εμπειρίες θα είναι το “Mac Pro” των VR συσκευών, με μια τιμολόγηση που η εταιρεία θα περιμένει το πολύ 1 πώληση την ημέρα στα Apple Store της.

    Ένα νέο δημοσίευμα σήμερα υποστηρίζει πως έχει περισσότερες λεπτομέρειες πάνω σε αυτό αναφέροντας πως το headset θα έχει δύο 8K οθόνες και μια τιμή γύρω στα $3000….

    Η Apple έχει εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον της σε αυτό τον χώρο εστιάζοντας βέβαια περισσότερο στην επαυξημένη πραγματικότητα (AR) αντί για την ψηφιακή πραγματικότητα (VR). Πάρα αυτά οι τελευταίες φήμες θέλουν την εταιρεία να παρουσιάζει ένα headset που θα είναι περισσότερο VR.

    Το The Information σήμερα επικαλείται πηγές που έχουν απευθείας γνώση για αυτή την συσκευή.

    “Το mixed reality headset της Apple θα έχει μια σειρά από κάμερες που θα καταγράφουν τις κινήσεις των χεριών και θα αναπαράγει βίντεο του πραγματικού κόσμου σε αυτούς που θα το φοράνε. Επιπλέον έρχεται με 2 8K οθόνες με τεχνολογία καταγραφής των κινήσεων του ματιού. Η προσθήκη των 2 8Κ οθονών θα δώσουν σε αυτό το headset ποιότητα εικόνας υψηλότερη από οποιοδήποτε άλλο headset της αγοράς και υψηλότερη ακόμη και από high end τηλεοράσεις που στοιχίζουν χιλιάδες δολάρια αυτή την στιγμή. Η Apple για χρόνια έχει δουλέψει πάνω σε μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί την καταγραφή των κινήσεων του ματιού έτσι ώστε να γίνεται render στα σημεία που κοιτάει ο χρήστης. Αυτό θα επιτρέψει στο headset να αναπαράγει χαμηλότερης ποιότητας γραφικά στην περιφερειακή όραση του χρήστη και έτσι θα μειωθούν οι επεξεργαστικές ανάγκες της συσκευής. Ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα αυτής της συσκευής είναι και η τιμολόγηση της. Πέρυσι η Apple σε εσωτερικές συζητήσεις είναι αναφέρει ως τιμή τα $3000”

    Η τιμή αυτή σημαίνει πως το headset αυτό δεν θα παρουσιαστεί ως ιδανική επιλογή για τους καταναλωτές αλλά η Apple θα στοχεύσει τις επιχειρήσεις. Την ίδια δηλαδή αγορά που στοχεύει και η Microsoft με τα Hololens.

    Επίσης γίνεται αναφορά χρήσης αυτού του headset και για gaming εφαρμογές.

    Το site αναφέρει πως το render που σας παρουσιάζουμε και εμείς σήμερα είναι βασισμένο σε πραγματικές εικόνες από την πρωτότυπη συσκευή που κάνει τεστ η Apple.

    Αυτή η συσκευή ίσως αποτελέσει την βάση της εταιρείας για την δημιουργία αργότερα των Apple Glasses που σίγουρα θα είναι πιο οικονομικά και θα απευθύνονται στο καταναλωτικό κοινό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.