Sunday, November 29, 2020

Το ότι δεν θα έχουμε ανακοινώσεις για το iPhone 12 στο event του Σεπτεμβρίου δεν είναι απαραίτητα κακό

Όλα τα σημάδια δείχνουν μέχρι στιγμή πως θα έχουμε 2 ξεχωριστά events της Apple στο πολύ άμεσο μέλλον με το πρώτο να έχει ήδη επίσημη ημερομηνία και να είναι αυτό στις 15 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο πολλοί να εικάζουν πως θα είναι μέσα στον Οκτώβριο όπου και εκεί θα γίνει η παρουσίαση των νέων iPhone 12.

Κάποια βέβαια αναφέρουν πως στο event της Τρίτης θα έχουμε τελικά νέα iPhones μιας και το 2ωρο event αυτό δύσκολα θα γεμίσει με ανακοινώσεις μόνο για ένα νέο iPad Air και Apple Watch νέα μοντέλα. Δική μας γνώμη είναι πως δεν θα δούμε νέα iPhones….

Αρχικά έχουμε πολλαπλές αναφορές που δείχνουν κάτι τέτοιο από αξιόπιστες πηγές.

Ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε:

“Μου έχουν πει πως η Apple δεν θα προβεί σε κάποια ανακοίνωση νέου iPhone μέχρι τον Οκτώβριο. Αυτό το event του Σεπτεμβρίου είναι για το iPad και το Apple Watch κατά πάσα πιθανότητα.”

Από το BuzzFeed  ο John Paczkowski ανέφερε:

“Μην κρατήσετε την αναπνοή σας για νέα iPhone στις 15 Σεπτεμβρίου”

Και οι παραπάνω δύο ανακοινώσεις δείχνουν πως η Apple έχει δώσει κάποιες διαρροές η ίδια σε αξιόπιστες πηγές έτσι ώστε να διαχειριστεί πριν το event καλύτερα την ανυπομονησία των καταναλωτών και τις προσδοκίες του από αυτό. Αν για παράδειγμα όλοι περιμέναμε μαζί με τις πηγές αυτές ανακοινώσεις για iPhone 12 και τελικά η Apple μας έδειχνε μόνο νέα iPad και Apple Watch αυτό θα δημιουργούσε αυτόματα μια απογοήτευση που θα επισκίαζε οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση αυτού του event.

Επίσης ο John Gruber, στο ίδιο μήκος κύματος έκανε και αυτός μια πολύ εύστοχη παρατήρηση.

“Δεν ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν πως τα λογοπαίγνια της Apple στις προσκλήσεις για τα event της ή τα logo που χρησιμοποιεί δεν υποδηλώνουν κάτι για αυτά. Δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια για να καταλάβεις πως η χρήση του “Time Flies” από την Apple ως πρόταση για αυτό το event δείχνει πως ο πρωταγωνιστής του θα είναι το Apple Watch και δεν θα ανακοινωθούν κάποια iPhones.”

O ίδιος επίσης πιστεύει το γεγονός πως η Apple έχει δημιουργήσει ένα 2ωρών event δεν σημαίνει πως θα χρησιμοποιήσει ολόκληρο αυτό τον χρόνο. Η Apple σίγουρα δουλεύει ακόμη πάνω στα βίντεο ή κάνει επεξεργασία αυτών για το ψηφιακό αυτό event και σίγουρα δεν έχει καταλήξει στους χρόνους.

Αυτό που είχαμε αναφέρει μετά το φετινό WWDC ήταν πως η ψηφιακή μορφή του με τις βίντεο παρουσιάσεις ήταν κάτι που μας άρεσε πολύ και πως θα θέλαμε να δούμε περισσότερα τέτοια event. Βασικοί λόγοι για αυτό είναι το πόσο γρήγορο ρυθμό έχει όλη η παρουσίαση, πόσο πιο ευχάριστη είναι να την βλέπεις ενώ δίνεται και η ευκαιρία στην Apple να την επεξεργαστεί και να κάνει διορθώσεις πάνω σε αυτή ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Περισσότερα events επίσης είναι καλύτερα τόσο για εμάς όσο και για την Apple.

Για εμάς είναι καλύτερα γιατί έχουμε μια ευχάριστη και γρήγορη ροή ανακοινώσεων χωρίς να βαριόμαστε και να δημιουργούνται κοιλίες σε αυτά. Και αντιλαμβανόμαστε καλύτερα αν αξίζει η αγορά αυτού που μας παρουσιάζεται εκείνη την στιγμή.

Για την Apple είναι καλύτερα γιατί μπορεί να εστιάσει περισσότερο σε περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες και να τους δώσει το χρόνο που χρειάζονται.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Developer κατάφερε να τρέξει ARM Windows σε έναν M1 Mac

Την περασμένη εβδομάδα όπως σας είχαμε αναφέρει και σε άρθρο μας ο Craig Federighi της Apple είχε αναφέρει πως μια ARM έκδοση των Windows...

Ξεκίνησε η διάθεση της Apple TV εφαρμογής σε Sony Android τηλεοράσεις| Λίστα με τα...

Μετά την έλευση της Apple TV εφαρμογής στην X900H σειρά έξυπνων τηλεοράσεων η Sony από χθες έχει ξεκινήσει να κάνει διαθέσιμη την εφαρμογή της...

Το Shazam προσφέρει μια δωρεάν συνδρομή 5 μηνών στην Apple Music υπηρεσία για νέους...

Η Apple πέρυσι προσέφερε ένα ωραίο δώρο Χριστουγέννων στους iOS χρήστες με 6 μήνες δωρεάν συνδρομής στην Apple Music υπηρεσία. Η εταιρεία και φέτος...

Απάτη τύπου carousel από καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου στην χώρα μας | Προσοχή

Οι ελεγκτές της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής έχουν εντείνει τους  ελέγχους κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε (lockdown), σε ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops), εστιάζοντας –...

Οι πάροχοι θα πρέπει να ενημερώνουν για τις ρεαλιστικές ταχύτητες σύνδεσης τους συνδρομητές τους

25/11/2020 Η ΕΕΤΤ ανακοινώνει ότι από σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2020, τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα...

4 στους 10 Έλληνες θα κάνουν ηλεκτρονικά τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Διαφορετική, από πολλές απόψεις, θα είναι η αγοραστική εμπειρία των πολιτών τη φετινή εορταστική περίοδο, ελέω COVID-19. Τόσο η οικονομική αβεβαιότητα, όσο και η...