20.9 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Το νέο U1 chip των iPhone 11 θα κάνει πολλά περισσότερα από το να εντοπίζει τα “Apple tags”

    H Apple μέχρι και σήμερα έχει κρατήσει ένα πολύ χαμηλό προφίλ για το νέο U1 chip των νέων iPhone 11 και iPhone 11 Pro το οποίο μπορεί να έχει την δυνατότητα εντοπισμού δεδομένων τοποθεσίας με τεράστια ακρίβεια.

    Η εταιρεία δεν ανέφερε καθόλου το νέο αυτό chip κατά την παρουσίαση των νέων iPhone. Επίσης δεν είχαμε καμία ανακοίνωση για κάποιον tracker από την εταιρεία κάτι που δημιούργησε μεγάλη εντύπωση μιας και πολλοί ήταν εκείνοι που περιμένανε μια τέτοια παρουσίαση.

    Ο εντοπισμός όμως ενός επερχόμενου tracker της Apple δεν είναι το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει αυτό το νέο U1 Chip.

    To νέο chip της Apple χρησιμοποιεί μια τεχνολογία τοποθεσίας γνωστή και ως Ultra WideBand radio ή UWB.

    H ίδια η Apple αναφέρει για αυτό:

    “Το νέο U1 chip που σχεδιάστηκε από την Apple χρησιμοποιεί μια Ultra Wideband τεχνολογία για μια αντίληψη του χώρου επιτρέποντας στα iPhone 11 με ακρίβεια να εντοπίζουν άλλες U1 Apple συσκευές. Σκεφτείτε ένα GPS στο μέγεθος του σαλονιού σας”

    Η Bluetooth τεχνολογία μπορεί και αυτή να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό συσκευών. Σε αυτή την τεχνολογία άλλωστε βασίζονται οι Tile trackers που είναι διαθέσιμοι στην αγορά. Οι trackers αυτοί λειτουργούν υπολογίζοντας την ένταση του σήματος – Όσο πιο δυνατή είναι τόσο πιο κοντά είναι κάποιος σε μια συσκευή.

    Η τεχνολογία αυτή όμως δεν έχει την καλύτερη δυνατή ακρίβεια εντοπισμού και δεν έχει και μεγάλη ασφάλεια.

    Τι άλλο θα μπορούσε όμως να κάνει αυτό το νέο chip και που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί; Σύμφωνα με το Daring Fireball:

    • Πιθανές εφαρμογές περιλαμβάνουν τεχνολογία έξυπνων σπιτιών, επαυξημένη πραγματικότητα, mobile πληρωμές, είσοδο σε αυτοκίνητο χωρίς κλειδί ακόμη και καθοδήγηση σε εσωτερικούς χώρους
    • Ένα άλλο παράδειγμα θα ήταν ένα σύστημα ήχου σπιτιού που αναπαράγει ήχο σε διαφορετικά δωμάτια ανάλογα με το που βρίσκεται ο χρήστης – δηλαδή η μουσική να ακολουθεί τον χρήστη. Επίσης μια έξυπνη κλειδαριά που δεν θα ανοίγει αν ο χρήστης δεν βρίσκεται μπροστά από αυτή. Επίσης θα μπορεί να κλειδώνει αυτόματα την στιγμή που θα μπαίνει ο χρήστης μέσα.

    Η Apple είναι η πρώτη εταιρεία που ενσωματώνει ένα UWB chip σε ένα smartphone.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles