20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Το εργοστάσιο επεξεργασίας ζαφειριού μετατρέπεται σε κέντο ελέγχου για το Cloud

    GT-solar-mesa-az-apple

    To όνειρο της Apple για ένα iPhone που θα είχε οθόνη από ζαφείρι χάθηκε πέρυσι όταν η συνεργασία της με την GT Advanced Technology έπεσε στο κενό με την δεύτερη να δηλώνει πτώχευση.

    Βασική αιτία για αυτή την καταστροφική συμφωνία ήταν το γεγονός πως η GT δεν κατάφερε να διαχειριστεί τις ποσότητες των παραγγελιών που θα χρειαζόταν η Apple αλλά και την ποιότητα που απαιτούσε η εταιρεία.

    Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ένα plan B για την Apple και πιο συγκεκριμένα για το ίδιο το εργοστάσιο που παρέμεινε στην κατοχή της εταιρείας.

    Το Bloomberg λοιπόν αναφέρει πως η Apple επιβεβαίωσε πως το εργοστάσιο στην Αριζόνα να γίνει ένα κέντρο ελέγχου και δεδομένων για το παγκόσμιο δίκτυο της Apple.

    “Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Αμερική με την δημιουργία ενός κέντρο διανομής δεδομένων στην Αριζόνα” ανέφερε χαρακτηριστικά η Kristin Huguet, εκπρόσωπος της Apple. “Αυτή η επένδυση πολλών δις που έχουμε κάνει είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία μας” τόνισε επίσης στην δήλωση της.

    Το νέο κέντρο ελέγχου της Apple θα δώσει δουλειά σε 150 μηχανικούς ενώ θα δημιουργήσει και άλλες 300 με 500 θέσεις εργασίας για την αναδόμηση του.

    Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως το εργοστάσιο θα έχει μόνη και βασική πηγή ενέργεια αυτή της ηλιακής.

    Μάλιστα η Apple θα επενδύσει και σε άλλα project με ηλιακή ενέργεια με απώτερο στόχο και σκοπό να δώσει ενέργεια σε 14.500 σπίτια στην Αριζόνα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles