21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τι μάθαμε για την Apple κατά τη χθεσινή αναφορά των κερδών πρώτου τριμήνου

    Η Apple πραγματοποίησε την πρώτη της κλήση κερδών για το 2023, η οποία καλύπτει το τέταρτο ημερολογιακό τρίμηνο του 2022. Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook και ο CFO της Apple Luca Maestri μοιράστηκαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις πρόσφατες πωλήσεις προϊόντων, τα αποτελέσματα των υπηρεσιών και πολλά άλλα.

    AI

    Σχετικά με το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες, ο Cook είπε ότι στο μέλλον θα επηρεάσει όλα όσα κάνει η εταιρεία.

    Είναι η κύρια εστίασή μας. Είναι απίστευτο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή των πελατών και μην κοιτάξετε παραπέρα από μερικά από τα πράγματα που ανακοινώσαμε το φθινόπωρο με το Crash Detection και το Fall Detection ή παλαιότερα με το ECG. Αυτά έχουν κυριολεκτικά σώσει ζωές. Βλέπουμε μια τεράστια δυνατότητα σε αυτόν τον χώρο να επηρεάσει ουσιαστικά οτιδήποτε κάνουμε. Είναι μια οριζόντια τεχνολογία, όχι κάθετη, επομένως θα επηρεάσει κάθε προϊόν και κάθε υπηρεσία που έχουμε.

    Έσοδα από υπηρεσίες

    Ενώ τα τριμηνιαία έσοδα της Apple μειώθηκαν κατά πέντε τοις εκατό σε ετήσια βάση, η επιχείρηση Υπηρεσιών της Apple σημείωσε ρεκόρ εσόδων όλων των εποχών 20,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud+, AppleCare+ και άλλα.

    Η Apple έχει πλέον περισσότερες από 935 εκατομμύρια πληρωμένες συνδρομές, αυξημένες κατά 150 εκατομμύρια τους τελευταίους 12 μήνες. Η Apple σημείωσε επίσης ρεκόρ εσόδων για το iCloud, τις πληρωμές και την Apple Music.

    Πωλήσεις iPhone

    Η Apple εξέδωσε τον Νοέμβριο μια σπάνια προειδοποίηση σχετικά με τους περιορισμούς αποστολής του iPhone 14 Pro, ενημερώνοντας την αγορά ότι οι αποστολές θα ήταν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες λόγω των περιορισμών για τον COVID-19. Τα μοντέλα iPhone 14 Pro είχαν παραγγελίες εκ των υστέρων κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών και ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν από έτος σε έτος.

    Τα έσοδα του iPhone ανήλθαν στα 65,8 δισεκατομμύρια δολάρια, από 71,6 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Έκτοτε, η παραγωγή βελτιώθηκε και οι χρόνοι αποστολής του iPhone είναι μικρότεροι.

    Υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι πελάτες επέλεξαν πιο προσιτά iPhone ή θα αναβάθμισαν το τρίμηνο του Μαρτίου λόγω των ελλείψεων Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου και ο Cook είπε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά των πελατών. «Είναι δύσκολο να υπολογίσεις την ανάκτηση γιατί πρέπει να ξέρεις τι θα είχε συμβεί, πόσοι άνθρωποι θα είχαν αγοράσει και χρειάζεται λίγος χρόνος για να ληφθούν αυτές οι αναφορές κατά τη διάρκεια του τριμήνου», είπε ο Cook. Πρόσθεσε ότι η Apple έχει κάνει την “καλύτερη εικασία” της για να ανακτήσει τις πληροφορίες που έδωσε για το τρίμηνο Μαρτίου.

    Έσοδα Wearables

    Τα έσοδα από τα wearables ανήλθαν στα 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά οκτώ τοις εκατό σε ετήσια βάση. Παρά την πτώση, ο Cook είπε ότι η Apple συνεχίζει να είναι «ενθουσιασμένη για τη μακροπρόθεσμη ευκαιρία» στην κατηγορία των wearables.

    Η κατηγορία φορητών συσκευών περιλαμβάνει τα AirPods και το Apple Watch αυτή τη στιγμή, αλλά στο μέλλον θα περιλαμβάνει επίσης τα headsets μικτής πραγματικότητας που αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος η Apple.

    Αν και τα έσοδα μειώθηκαν, ο CFO της Apple Luca Maestri είπε ότι η βάση εγκατάστασης του Apple Watch σημείωσε νέο ρεκόρ όλων των εποχών, κυρίως επειδή υπήρξε ρεκόρ νέων χρηστών που αγόρασαν ένα Apple Watch κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

    Mac και iPad

    Τα έσοδα από το iPad αυξήθηκαν κατά 30 τοις εκατό χάρη στην κυκλοφορία των νέων μοντέλων M2 ‌iPad‌, αλλά τα έσοδα των Mac σημείωσαν αξιοσημείωτη πτώση επειδή δεν υπήρχαν νέοι Mac που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες του 2022. Τα έσοδα Mac ήταν 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια, από 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Τα έσοδα από το iPad ήταν 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια, από 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

    Ο Cook είπε ότι συνολικά, η Apple έχει «χαμηλό μερίδιο και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με τους επεξεργαστές της», πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε «καλή θέση στην αγορά» μακροπρόθεσμα.

    Υψηλότερη μέση τιμή πώλησης

    Ο Cook ρωτήθηκε εάν η υψηλότερη μέση τιμή πώλησης στην οποία υπολογίζει η Apple για το επόμενο τρίμηνο είναι “βιώσιμη” σε ένα σκληρό μακροοικονομικό περιβάλλον και ο Cook είπε ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να “τεντώσουν” για να πάρουν το καλύτερο που μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

    Θα έλεγα ότι το smartphone – για εμάς το iPhone – έχει γίνει τόσο αναπόσπαστο στη ζωή των ανθρώπων, που περιέχει τις επαφές τους, πληροφορίες υγείας, τραπεζικές πληροφορίες, έξυπνο σπίτι και τόσα πολλά διαφορετικά μέρη της ζωής τους. Είναι ένα μέσο πληρωμής για πολλούς ανθρώπους. Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να τεντώσουν πραγματικά για να πάρουν το καλύτερο που μπορούν να αντέξουν οικονομικά σε αυτήν την κατηγορία.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.