19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τι θα κάνει η Apple με το “παραμελημένο” iPhone 5C;

    Iphone5sIphone5cApple910_59_1_610x407

    Σε τέσσερις μήνες περίπου από τώρα η Apple θα λανσάρει νέα iPhones. Αν και όλοι ασχολούνται με το επερχόμενο iPhone 6 ένα μεγάλο ερώτημα παραμένει που σίγουρα θα έχει προβληματίσει την Apple. Αυτό είναι: Τι θα γίνει με το iPhone 5C;

    Πολλοί πιστεύουν πως η Apple θα πρέπει να σταματήσει την κυκλοφορία του μιας και μάλλον κάνει ζημιά στην εικόνα της εταιρείας ειδικά μιας και το στοίχημα ενός οικονομικότερου μοντέλου, έστω και αν αυτό είχε να κάνει με τα υλικά, δεν ταιριάζει με το DNA της Apple.

    To iPhone 5C έχει μπει πλέον στην ιστορία ως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα Apple προϊόντα με πολλούς να το συγκρίνουν με ένα παλαιότερο πυροτέχνημα της εταιρείας που ακούει στο όνομα iPod Hi-Fi stereo system. Με την τιμολόγηση του κανένας δεν κατάβαλε τι ήθελε να επιτύχει η Apple μιας και δεν είναι σε καμιά περίπτωση φτηνό ενώ στο εσωτερικό του βρίσκεται το iPhone 5. O συνδυασμός αυτός τελικά φαίνεται να μπέρδεψε τους καταναλωτές μιας και ουσιαστικά η Apple στην κατηγορία των ακριβών μοντέλων έφερε ένα iPhone 5 ουσιαστικά από πλαστικό.

    Οι καταναλωτές από την άλλη για ακόμη μια φορά απέδειξαν πως δεν ενδιαφέρονται για μεσαίες λύσεις από την Apple και δεν έχουν συνδυάσει την εταιρεία με τέτοιες κινήσεις. Οι περισσότεροι αγοράζουν Apple προϊόντα ακριβώς για αντίθετους λόγους από αυτούς τους οποίους προσπάθησε να αναδείξει η Apple με το λανσάρισμα του iPhone 5C στην αγορά.

    Μέχρι και πέρυσι η Apple προσέφερε σε χαμηλότερες τιμές τα μοντέλα iPhone του προηγούμενου έτους. Η ιδέα να εξαφανιστεί από την αγορά το iPhone 5 και να αναγεννηθεί με την μορφή του iPhone 5C ήταν κάτι τελείως πρωτότυπο για την πολιτική της Apple. Αν η Apple κρατήσει αυτή την πολιτική σημαίνει πως κάθε χρόνο η εταιρεία θα σκοτώνει την ναυαρχίδα της και θα την τυλίγει σε ένα δελεαστικό πλαστικό περίβλημα και θα την λανσάρει εκ νέου στην αγορά δίνοντας ζωή στην συσκευή αυτή για ακόμη 3 χρόνια τουλάχιστον.

    Σε αυτή την περίπτωση η Apple ενισχύει το κέρδος της ανά τον χρόνο με ουσιαστικά μια παλαιότερη συσκευή που λανσάρετε ως νέα. Επίσης δίνετε μεγαλύτερη ελευθερία στον Jonathan Ive να δοκιμάσει διάφορα υλικά τα οποία θα αποτελούσαν ρίσκο για να χρησιμοποιηθούν απ ευθείας σε ένα νέο iPhone.

    Τέλος η Apple δίνει στους καταναλωτές την ευκαιρία να έχουν ένα πιο προσιτό νέο iPhone ασχέτως αν στο εσωτερικό του βρίσκεται το περσινό μοντέλο.

    Η ερώτηση λοιπόν μάλλον που πρέπει να γίνει είναι όχι αν θα δούμε ένα iPhone 6C αλλά τι θα κάνει η Apple με το iPhone 5S, το πιο επιτυχημένο iPhone της μέχρι σήμερα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles