23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Τα AirPods κυριάρχησαν στην παγκόσμια αγορά ασύρματων ακουστικών που σημείωσε ανάπτυξη 90% το 2020

    Νέα δεδομένα από την Strategy Analytics για την αγορά των ασύρματων ακουστικών δείχνει μια τρομερή ανάπτυξη αυτής με τα AirPods να κυριαρχούν για ακόμη μια χρονιά. Τα ασύρματα ακουστικά της Apple λοιπόν έχουν το 50% της αγοράς αυτής η οποία σημείωσε μια τρομερή ανάπτυξη της τάξης του 90%.

    Η νέα αναφορά από την Strategy Analytics τονίζει πως σημειώθηκαν 300 εκατομμύρια πωλήσεις στην κατηγορία αυτή το 2020 με την Apple να έρχεται πρώτη με διαφορά.

    Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η πανδημία οδήγησε αυτή την ανάπτυξη με την στροφή στην δουλειά από το σπίτι να οδηγεί πολλούς καταναλωτές στην αγορά ασύρματων ακουστικών.

    Αν και τα AirPods κυριαρχούν στην αγορά το μερίδιο τους έχει συρρικνωθεί σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια καθώς περισσότεροι ανταγωνιστές εντάσσονται σε αυτή την αγορά με λύσεις πιο οικονομικές των AirPods.

    “Η Apple διατήρησε την κυριαρχία της το 2020 αλλά το μερίδιο της συρρικνώθηκε καθώς ο ανταγωνισμός μεγαλώνει. Μεγάλος ανταγωνισμός αναμένεται από εταιρείες όπως η Xiaomi, Samsung και Huawei για το 2021.”

    Η Stategy Analytics πιστεύει πως η αγορά αυτή έχει πολλά περιθώρια για ανάπτυξη ακόμη μιας και υπολογίζει πως μόλις 1 στους 10 ανθρώπους έχουν ένα ασύρματο σετ ακουστικών αυτή την στιγμή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.