14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Τα νεότερα Foldable smartphones της αγοράς συνεχίζουν να έχουν σοβαρά προβλήματα

    Τα Foldable smartphones είναι το τελευταίο τεχνολογικό trend της εποχής μας και εταιρείες όπως η Motorola και η Samsung έχουν κυκλοφορήσει νέες συσκευές σε αυτή την κατηγορία τις τελευταίες εβδομάδες.

    Το πρώτο foldable smartphone από την Samsung, το Galaxy Fold, αποδείχθηκε πως είχε σοβαρά προβλήματα στην ανθεκτικότητα τους και έτσι το λανσάρισμα του αναγκαστικά πήρε παράταση. Η νεότερη συσκευή της Samsung σε αυτή την κατηγορία το Galaxy Z Flip φαίνεται πως τα πάει κάπως καλύτερα μέχρι τώρα αλλά υπάρχουν παράπονα σχετικά με την ποιότητα κατασκευής του και με την οθόνη του. Το ίδιο ισχύει και για το RAZR της Motorola.

    Μέσα στην εβδομάδα ο γνωστός YouTuber JerryRigEverything έκανε τεστ ανθεκτικότητας στο Galaxy Z Flip που χρηισμοποιεί στην οθόνη του ένα “Ultra Thin Glass” για πρώτη φορά αντί για το πλαστικό υλικό που είχαμε στο Galaxy Fold.

    Στα τεστ αυτά αποδείχθηκε πως η συσκευή δέχεται εύκολα γρατσουνιές όπως και στην περίπτωση του πλαστικού. Επίσης η πίεση με ένα νύχι κατάφερε να δημιουργήσει ένα μόνιμο βαθούλωμα στην συσκευή κάτι μη αποδεκτό για μια συσκευή που έχει κόστος $1,380.

    Ως απάντηση στο παραπάνω βίντεο η Samsung ανέφερε πως η οθόνη θα πρέπει να χρησιμοποιείται με ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή και πως η προστατευτική μεμβράνη της συσκευής είναι η ίδια με του Galaxy Fold – έτσι μπορεί να εξηγούνται οι ευπάθεια που έχει στις γρατσουνιές.

    Ένας άλλο χρήστης του Galazy Z Flip ανέφερε πως με το άνοιξε την συσκευασία, άνοιξε την συσκευή προς τεράστια έκπληξη του είδε να σπάει στην μέση. Τονίζει πως αυτό μπορεί να έγινε εξαιτίας του κρύου καιρού εκεί που βρισκόταν.

    Το σπάσιμο της οθόνης στην μέση ήταν ένα θέμα που είχε και το Galaxy Fold με την Samsung να προειδοποιεί τους χρήστες να μην πιέζουν δυνατά στην οθόνη…. Βέβαια το να σπάσει η οθόνη στην μέση με το που κάποιος το βγάλει από την συσκευασία σίγουρα δεν είναι κάτι φυσιολογικό.

    Το $1,500 Motorola RAZR, έχει και αυτό σοβαρά θέματα ως προς την ανθεκτικότητα του. Ο Ray Wong του Input μέσα στο σαββατοκύριακο ανέφερε πως η συσκευή ξεκίνησε στο μέρος της οθόνης να ξεφτίζει μόλις σε μια εβδομάδα χρήσης της.

    Υπάρχουν αρκετές φήμες που θέλουν την Apple να κάνει τα δικά της πειράματα πάνω σε foldable οθόνες αλλά με βάση το υψηλό κόστος τους και τα προβλήματα που παρουσιάζουν στην ανθεκτικότητα τους μάλλον θα αργήσουμε να δούμε κάτι από την εταιρεία.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles