23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Τα καλύτερα προγράμματα για την επιδιόρθωση του Mac σας | Οδηγός

    Screen Shot 2014-08-28 at 2.53.45 PM

    Αν έχετε ένα Mac τότε σίγουρα θέλετε η λειτουργία του να είναι άψογη είτε για προσωπική χρήση είτε για επαγγελματική. Σε αυτό το μήκος κύματος θα χρειαστείτε ένα toolkit εφαρμογών για να σας βοηθάνε κάθε φορά που το Mac σας δεν θα λειτουργεί σωστά. Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές για το Mac σας που θα σας βοηθήσουν για αυτό τον σκοπό.

    DiskWarrior

    diskwarrior

    Σε ότι έχει να κάνει με τον σκληρό σας δίσκο το DiskWarrior της Alsoft είναι η ιδανική λύση για το Mac σας. Οι περισσότεροι τεχνικοί υπολογιστών το χρησιμοποιούν και είναι ίσως το καλύτερο πρόγραμμα της αγοράς για την αναδόμηση των directory και αρχείων στον σκληρό σας δίσκο. Επίσης έχετε την δυνατότητα με το εν λόγω πρόγραμμα να αναζητήσετε συγκεκριμένα αρχεία σε έναν σκληρό δίσκο που μπορεί ακόμη και υπολειτουργεί.

    Techtool Pro 7

    techtool_pro_7

    Το Techtool Pro 7 της Micromat δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα για να επαναφέρετε αρχεία του σκληρού σας δίσκου. Η πραγματική μαγεία του εν λόγω προγράμματος είναι πως μπορεί να ελέγξει διεξοδικά όλα τα modules μνήμης του μηχανήματος σας έτσι ώστε να δει αν παρατηρούνται Ram Hardware προβλήματα στο σύστημα σας. Επίσης περιλαμβάνει εργαλεία όπως το  Techtool Protection, που σας επιτρέπει με έναν πολύ εύκολο τρόπο να επαναφέρετε αρχεία που έχετε κατά λάθος διαγράψει καθώς και το eDrive, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα επιπλέον startup partition στον σκληρό δίσκο του Mac σας. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του εν λόγω προγράμματος που παίρνει άριστα ακόμη και στα volume cloning, file και disk optimization (defragmenting), network monitoring και πολλά ακόμη.

    Data Rescue 3
    data_rescue_3

    Το Data Rescue 3 της Prosoft είναι ακόμη ένα πολύ καλό πρόγραμμα επαναφοράς αρχείων. Είναι άριστο στην επαναφορά τόσο με τον εσωτερικό σκληρό σας δίσκο όσο και με εξωτερικούς. Χαρακτηριστικό του είναι πως δεν μεταφέρει δεδομένα στον σκληρό σας δίσκο αλλά χρειάζεται έναν εξωτερικό για να αποθηκεύσει τα αρχεία που θέλετε να επαναφέρετε. Το FileIQ μάλιστα είναι ιδιαίτερα χρηστικό όταν έχετε έναν περίεργο τύπο αρχείων που θέλετε την επαναφορά του.

    OnyX

    onyx

    Μιας και το OS X είναι ένα Unix-based λειτουργικό σύστημα μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα αν χρησιμοποιήσετε το command line του Terminal προγράμματος του Mac σας. Αλλά αν δεν ξέρετε ακριβώς τι να κάνετε τότε η εμπειρία αυτή μπορεί να σας δημιουργήσει πολλούς πονοκεφάλους. Σε αυτό το σημείο λοιπόν έρχεται το OnyX. Το δωρεάν αυτό utility σας δίνει πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα παραμετροποιήσεων του συστήματος σας χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσετε κάποιες εντολές.

    Ιδιαίτερα σημαντική και η συμβολή του όταν η διαγραφή Internet cache αρχείων επηρεάζουν το σύστημα σας όπως DNS και browser caches. Πραγματικά ξεκλειδώνει την καρδιά του λειτουργικού σας συστήματος στο Mac σας. Βέβαια να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η ελευθερία αυτή που σας προσφέρει το εν λόγω δωρεάν πρόγραμμα έχει και σημαντικό μέρος ευθύνης από εσάς μιας και δεν πρέπει να ξεκινήσετε αυθαίρετα να αλλάζετε παραμέτρους χωρίς πρώτα να ξέρετε τι αυτές κάνουν και πως θα επηρεάσουν προ εγκατεστημένες εφαρμογές του συστήματος σας.

    AppCleaner

    appcleaner

    Ένα απλό και δωρεάν utility που είναι χρήσιμο όταν θέλετε να διαγράψετε κάποιες εφαρμογές σας. Σίγουρα το Mac κάνει την ζωή ευκολότερη στον χρήστη για την διαγραφή προγραμμάτων από ότι στα Windows αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πως παίρνοντας μιας εφαρμογή στο Mac και ρίχνοντας την στον κάδο ανακυκλώσεις αυτό δεν σημαίνει πως διαγράφονται και όλα τα αρχεία της εφαρμογής. Συνήθως μένουν πίσω cache φάκελοι που σας τρώνε χώρο από τον δίσκο σας. Το AppCleaner κάνει αυτή την δουλειά μοναδικά μιας και εντοπίζει όλα τα αρχεία που είναι συνδεμένα με την εφαρμογή που θέλετε να διαγράψετε και επίσης σας δείχνει και πόσο χώρο πιάνουν στον σκληρό σας δίσκο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles