Τα ενοχλητικά χαρακτηριστικά του OS X Yosemite και πως να τα διορθώσετε | Οδηγός

0
290

Screen Shot 2014-10-25 at 4.26.39 PM

Το νέο  OS X Yosemite είναι πλέον διαθέσιμο και ήδη έχει περάσει σε αρκετές συσκευές χρηστών. Σίγουρα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες αναβαθμίσεις του OS X τα τελευταία χρόνια με νέα χαρακτηριστικά αλλά και εμφάνιση.

Πάρα αυτά υπάρχουν μερικά στοιχεία του που δεν ήταν τόσο καλοδεχούμενα και έχουν εν μέρη εξοργίσει κάποιους χρήστες. Ποια είναι αυτά; Σας παρουσιάζουμε παρακάτω αυτά που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες αρνητικές κριτικές και σας δίνουμε και κάποιες προσωρινές λύσεις.

Που πήγε η πλευρική μπάρα του iTunes; 

itunes12

Ένα από τα πρώτα παράπονα που έκαναν την εμφάνιση τους και στο φόρουμ μας ήταν η έλλειψη της πλευρικής μπάρας του iTunes 12. Υπάρχει μια γρήγορη λύση για αυτό  – κάντε κλικ στο “Playlists” στην κορυφή του iTunes 12 όταν είστε στην κατηγορία Music, Movies, ή TV Shows, και με αυτό τον τρόπο μια πλευρική μπάρα που θα δείχνει τα playlists σας θα εμφανιστεί. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση και δεν αντικαθιστά την προηγούμενη πλευρική μπάρα αλλά θα ηρεμήσει λίγο τα νεύρα σας.

Το Safari και η έλλειψη των web διευθύνσεων

WWDC2014-173

Όταν πλέον κοιτάτε μια σελίδα αυτό που θα έχετε μόνο ορατό είναι το domain της σελίδας που έχετε επισκεφτεί αλλά όχι ολόκληρη την διεύθυνση. Μια λύση είναι να κάνετε κλικ πάνω στο URL και έτσι θα έχετε άμεσα την εικόνα της πλήρης διεύθυνσης. Εναλλακτικά πηγαίνετε στο Safari > Preferences > Advanced και ψάξτε για το Smart Search Field section και κάντε check στο “Show full website address”.

Τα διαφανή μενού 

9617-1442-140617-Dark_Mode-1-l

Δεν μπορείτε να βλέπετε διαφανή μενού και παράθυρα; Αν και αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που μας άρεσε στο Yosemite πολλοί είναι εκείνοι οι χρήστες που διαμαρτύρονται για αυτή την διαύγεια στην διεπαφή του χρήστη. Είναι πολύ εύκολο να τα αλλάξετε – πηγαίνετε στα System Preferences > Accessibility, κάντε κλικ στο Display κουμπί και εν συνεχεία κάντε check στο Reduce Transparency box.

Το Spotlight πάρα είναι έξυπνο

spotlight-100526209-large

Στο OS X Yosemite το Spotlight έγινε πανίσχυρο για την αναζήτηση αρχείων, κειμένων, φωτογραφιών και πολλών ακόμη όπως αναζητήσεις στο Wikipedia, μηνύματα, ιστότοπους κλπ. Για κάποιους χρήστες οι σειρά των απαντήσεων που προσφέρει το Spotlight για κάθε λέξη στην αναζήτηση είναι ιδιαίτερα πολλές. Για να ελαττώσετε τις απαντήσεις του πηγαίνετε στα System Preferences > Spotlight και κάντε uncheck τα αντικείμενα που δεν θέλετε να εμφανίζονται στην αναζήτηση.

Σχολιασμός στο φόρουμ