21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τίτλοι τέλους για τον CEO της Intel Bob Swan | Θύμα της αναταραχής που έφερε ο M1 επεξεργαστής της Apple

    Η Intel επίσημα ανακοίνωσε πως ο CEO της εταιρείας Bob Swan αφήνει την θέση του στις 15 Φεβρουαρίου του 2021 το πρώην στέλεχος της Intel και τωρινό CEO της VMware Pat Gelsinger να τον αντικαθιστά.

    Οι τριγμοί στην Intel δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό ειδικά και μετά την παρέμβαση που δέχτηκε το συμβούλιο της Intel για αναζήτηση εναλλακτικό στρατηγικών μιας και η εταιρεία χάνει συνεχώς μερίδιο της αγοράς από ανταγωνιστές όπως η AMD, Samsung και TSMC.

    Από την πλευρά του ο Gelsinger αναφέρει πως θα μοιραστεί με όλες τους τις δυνάμεις το όραμα και την στρατηγική που έχει για την Intel.

    “Ξέρω πως μπορούμε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, μπορούμε να δυναμώσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο και να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους, καταναλωτές και εργαζόμενους μας”

    I am thrilled and humbled to be returning to Intel as CEO. My experience at Intel has shaped my entire career, and I am forever grateful to this company. To come back ‘home” to Intel in the role of CEO during what is such a critical time for innovation, as we see the digitization of everything accelerating, will be the greatest honor of my career.

    Η Intel δεν έχει συνέλθει σε καμία περίπτωση από το σοκ που δημιούργησε η Apple με την παρουσίαση του M1 επεξεργαστή. Η μετάβαση της Apple από Intel επεξεργαστές σε δικούς της σχεδιασμού ARM επεξεργαστές ήταν ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα στην Intel πως έχει μείνει πολύ πίσω.

    Αν και η Apple δεν ήταν η μεγαλύτερη πελάτης της Intel πάρα αυτά οι ανακοινώσεις της και η έλευση του M1 επεξεργαστή με τις μοναδικές αποδόσεις και αυτονομία έκαναν πολλούς άλλους πελάτες της Intel να στραφούν και αυτοί σε custom λύσεις για τους δικούς τους επεξεργαστές.

    Η Intel φαίνεται πως έχει ξεκινήσει να χάνει το παιχνίδι στον χώρο των επεξεργαστών και μάλιστα με άσχημο τρόπο… ο χρόνος θα δείξει….

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.