19.2 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πώς συγκρίνεται το HomePod mini με το HomePod

    Στο iPhone 12 event της η Apple παρουσίασε το νέο HomePod mini με έναν νέο σφαιρικό σχεδιασμό και μια κατά πολύ πιο προσιτή τιμή στα $99.

    HomePod mini vs HomePod

    Τι παραμένει το ίδιο

    To HomePod mini έρχεται με τα περισσότερα χαρακτηριστικά του HomePod σε μια πιο μικρή υπογραφή με σφαιρική σχεδίαση και έλεγχο αφής. Επίσης έχει και κάποια χαρακτηριστικά νέα για την HomePod σειρά όπως το U1 ultra wideband chip της Apple. Με αυτό το chip η Apple θα δώσει μια handoff εμπειρία στο HomePod mini καθώς και την δυνατότητα προσωπικών προτάσεων ακρόασης όταν είστε σε κοντινή επαφή με αυτό.

    Το συγκριτικό που έδωσε η Apple είναι το παρακάτω:

    HomePod mini vs HomePod comparison

    Είναι ευχάριστο πως το νέο χαρακτηριστικό της ενδοεπικοινωνίας έρχεται τόσο στο νέο HomePod mini όσο και στο HomePod. Τα άλλα χαρακτηριστικά που φέρνει το mini από τον μεγάλο του αδελφό είναι o multiroom ήχος, υποστήριξη stereo (δεν θα μπορείτε να κάνετε όμως ταύτιση stereo μεταξύ ενός HomePod mini και ενός HomePod), το smart home hub, 360 μοίρες αναπαραγωγή ήχου, υποστήριξη Siri κ.α

    Διαφορές

    Το νέο “Home theater with Apple TV 4K” αφορά μόνο το HomePod που είναι και το μόνο που έχει το χαρακτηριστικό spatial awareness που του δίνει την δυνατότητα να παραμετροποιεί τα επίπεδα του ήχου με βάση το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

    Οι τεχνικές προδιαγραφές του HomePod mini δεν αναφέρουν την ενσωμάτωση άμεσων και ambient ήχων που υποστηρίζει το HomePod και το μικρότερο ηχείο της Apple έχει 4 μικρόφωνα απομακρυσμένης λήψης αντί για 6 που έχει το HomePod.

    Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι πως το HomePod έχει ένα woofer και 7 διαδρομών tweeters ενώ από την πλευρά του το HomePod mini χρησιμοποιεί “full-range driver and dual passive radiators.” Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως σίγουρα το mini δεν θα μπορεί να αναπαράγει την ίδια ποιότητα ήχου με το HomePod αλλά σίγουρα θα έχει μια κατά πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου από ηχεία όπως το Amazon Echo Dot και άλλα σε αυτή την κατηγορία.

    Η Apple τονίζει εξάλλου πως το HomePod mini έχει μεγάλες καινοτομίες στην ακουστική και μπορεί να γεμίζει ένα δωμάτιο με μουσική χάρη στην δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου σε 360 μοίρες.

    HomePod mini inside look

    Σε ότι αφορά τον επεξεργαστή το HomePod mini έρχεται με τον S5 που βρίσκεται και στο Apple Watch Series 5 ενώ το HomePod χρησιμοποιεί τον Α8 επεξεργαστή.

    Μέγεθος

    Το HomePod mini σε ύψος είναι 84.3 mm, 97.9 mm πλάτος και έχει ένα βάρος στα 345 grams. Το HomePod τώρα έχει ύψος 172 mm πλάτος 142 mm και βάρος 2.5 kg.

    HomePod mini vs HomePod συμπέρασμα

    Στα $99 to HomePod mini φαίνεται να είναι μια ιδανική λύση για όλα εκείνα τα σενάρια που το HomePod ήταν υπερβολικά ακριβό ή με περισσότερες δυνατότητες από ότι ήθελε ο χρήστης για το set up του.

    Θα αποτελέσει την ιδανική λύση σίγουρα και σαφώς πιο οικονομική για περιπτώσεις γραφείων ή ακόμη και πολλαπλών δωματίων σε ένα μεγάλο σπίτι όπου περισσότερα από ένα θα δώσουν μια άριστη HomeKit υποστήριξη και ακουστική.

    HomePod mini hero
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.