25.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Πώς να χρησιμοποιείτε την κάμερα του iPhone ή του iPad: Ο Απόλυτος Οδηγός (Part 2)

    Screen Shot 2014-07-29 at 1.14.08 PM

    Ελπίζουμε το πρώτο κομμάτι της παρουσίασής μας, να σας διαφώτισε αρκετά. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα να βουτήξουμε στα βαθιά. Πάρτε ανάσα λοιπόν και ξεκινάμε.

    2ο μέρος

    Πώς να βγάλετε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας το κουμπί έντασης με το iPhone ή το iPad

    Χρησιμοποιώντας την φωτογραφική μηχανή για το iPhone, το iPod ή το iPad μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο με ένα απλό κτύπημα στο μεγάλο, στρογγυλό κουμπί του κλείστρου στην οθόνη. Εάν όμως προσπαθείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία ή βίντεο με το ένα χέρι, ανάλογα με τη θέση σας, ακόμα και αυτό το μεγάλο, στρογγυλό κουμπί μπορεί να είναι δύσκολο να το φτάσετε. Ευτυχώς, η Apple σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το κλείστρο και να πάρετε μια φωτογραφία ή να εγγράψετε βίντεο πατώντας το κουμπί αύξησης της έντασης του ήχου.

    Πώς να βγάλετε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας το κουμπί έντασης με το iPhone ή το iPad:

    Ξεκινήστε την κάμερα από την αρχική οθόνη. Στήστε την σκηνή που θέλετε να πάρετε, ακριβώς όπως θα κάνατε και…..πατήστε τον κουμπί αύξησης του ήχου για να ενεργοποιήσετε την κάμερα και να τραβήξετε μια φωτογραφία!

    how_to_take_photo_volume_up_button_screens

     

    Μπόνους: Χρησιμοποιήστε το ακουστικό σας για απομακρυσμένο έλεγχο!

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί αύξησης της έντασης του ήχου των ακουστικών σας ώστε με το μακρύ καλώδιο τους να έχετε έλεγχο της φωτογραφικής μηχανής του iPhone από απόσταση!

    Πώς να τραβήξετε φωτογραφία, ενώ ταυτόχρονα καταγράφετε βίντεο με το iPhone ή το iPad

    Με την κάμερα στο iPhone ή στο iPad μπορείτε όχι μόνο να φωτογραφίζετε και να τραβάτε βίντεο, αλλά και να παίρνετε φωτογραφίες ενώ τραβάτε βίντεο. Είτε πρόκειται για μια καταπληκτική στιγμή εν μέσω της δράσης, ή απλά μια μεγάλη σύνθεση που θέλετε να καταγράψετε, υπάρχουν στιγμές που θέλετε να έχετε και βίντεο και φωτογραφία! Ευτυχώς, η Apple το κάνει πολύ εύκολο!

    Πώς να τραβήξετε φωτογραφία, ενώ ταυτόχρονα καταγράφετε βίντεο με το iPhone ή το iPad:

    Ξεκινήστε την κάμερα του iPhone ή iPad. Μεταβείτε στη λειτουργία βίντεο για να ξεκινήσει η εγγραφή. Πατήστε το κουμπί καταγραφή εικόνας στα αριστερά του κουμπιού Διακοπή/Έναρξη.

    how_to_take_photo_while_shooting_video_screens

    Η οθόνη θα λάμψει λευκή για να καταλάβετε ότι έχετε πάρει τη φωτογραφία. Κάθε φορά που πατάτε το κουμπί, μια φωτογραφία θα αποθηκεύετε στην ροή φωτογραφιών σας ενώ παράλληλα θα συνεχίζετε να καταγράφετε το βίντεο σας.

    Σημείωση: Οι εικόνες που λαμβάνονται χρησιμοποιώντας αυτήν την μέθοδο είναι σημαντικά χαμηλότερης ποιότητας από ό, τι οι κανονικές. Είναι 1280 x 720 (1.2mp/720p/16:9). Οι κανονικές φωτογραφίες είναι 3264 x 2448 (8mp/4:3). Ότι κερδίζετε σε ευελιξία το χάνετε στο μέγεθος εικόνας. (Αν και είναι ακόμα καλύτερο από την λήψη ενός screenshot από το βίντεο αργότερα, γεγονός που οδηγεί σε 1136 x 640 (0.7mp / 16:9).

    Πώς να επεξεργαστείτε και να μοιράσετε φωτογραφίες και βίντεο από την εφαρμογή της κάμερας στο iPhone και στο iPad

    Η φωτογραφική μηχανή για το iPhone, iPod touch, και iPad υποτίθεται ότι είναι μόνο για την καταγραφή εικόνων και βίντεο και όχι για το μοντάζ και την κατανομή των εργασιών για τις φωτογραφίες. Σε μια προσπάθεια να κάνει την ροή εργασίας σας γρηγορότερη, η Apple σας επιτρέπει να καλέσετε μια ενσωματωμένη έκδοση της εφαρμογής των Φωτογραφιών μέσα στην εφαρμογή της κάμερας. Λίγο πολύ έχετε στην διάθεσή σας, τα εργαλεία crop, airplay, φίλτρα, διόρθωση κόκκινων ματιών, αυτόματη βελτιστοποίηση, ανταλλαγή με μήνυμα, κ.α. Το iOS 8 θα φέρει φίλτρα τρίτων, επιλογές διαμοιρασμού , καθώς και επεκτάσεις ενεργειών!

    Πώς να επεξεργαστείτε και να μοιράσετε φωτογραφίες και βίντεο από την εφαρμογή της κάμερας στο iPhone και στο iPad:

    Πατήστε το κουμπί μικρογραφία στο κάτω δεξιά. Πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης για να έχετε πρόσβαση σε AirDrop, μηνύματα, και κοινωνικές λειτουργίες, και επιλογές δράσης. Πατήστε το κουμπί “Επεξεργασία” για να έχετε πρόσβαση σε αφαίρεση κόκκινων ματιών, περικοπή, κοπή, φίλτρα και άλλα. Πατήστε το κουμπί κάδο ανακύκλωσης για να διαγράψετε τη φωτογραφία ή το βίντεο. Πατήστε την ροή φωτογραφιών για να έχετε πρόσβαση σε παλαιότερες φωτογραφίες.

    how_to_quickly_edit_share_photos_videos_screens

     

    Αν απλά θέλετε να εργαστείτε στις τελευταίες δύο φωτογραφίες ή βίντεο που έχετε πάρει, η εργασία στο εσωτερικό της φωτογραφικής μηχανής είναι μια απίστευτα βολική επιλογή. Μπορείτε να φωτογραφίζετε, να επεξεργάζεστε, να μοιράζεστε και να συνεχίσετε να τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο πιο γρήγορα από ποτέ.

    Πώς να χρησιμοποιήσετε το φλας της κάμερας στο iPhone σας

    Ενώ to iPhone είχe LED flash εδώ και καιρό, η Apple πρόσφατα ανέβασε τον πήχη με το νέο διπλού LED flash που ονόμασε True Tone. Δεν είναι φωτεινότερο από το προηγούμενο iPhone flash , αλλά κάνει καλύτερη δουλειά στο να ταιριάζει το χρώμα του περιβάλλοντος φωτισμού, με αποτέλεσμα καλύτερες φωτογραφίες.

    Πώς να ρυθμίσετε το φλας της κάμεράς σας iPhone:

    Ξεκινήστε την κάμερα από την αρχική οθόνη του iPhone. Πατήστε το πλήκτρο φλας και πατήστε το On αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ή βάλτε το στο Auto εάν θέλετε να αφήσετε το iPhone σας να αποφασίσει μόνο του για την χρήση του flash ή οχι.

    how_to_camera_flash_screens

     

    Πώς να βγάλετε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας την κάμερα HDR στο iPhone ή iPad

    Η κάμερα στο iPhone, στο iPod touch και στο iPad, σας επιτρέπει να λάβετε υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) φωτογραφίες. Η HDR λειτουργία περιλαμβάνει τη λήψη μια σειρά από φωτογραφίες σε γρήγορη διαδοχή, τουλάχιστον μία εκ των οποίων είναι σε υποέκθεση (σκοτεινή) , και τουλάχιστον μία είναι σε υπερέκθεση(ξεθωριασμένη). Αυτές οι φωτογραφίες συνδυάζονται με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας ενιαίας εικόνας που δείχνει τις λεπτομέρειες τόσο σε σκιά όσο και στο φως. Η Apple παρέχει εδώ και χρόνια την λειτουργία HDR για το iPhone, και πιο πρόσφατα και για το iPad. Τελευταία δίνει αυτόματη λειτουργία HDR για το iPhone 5s.

    Πώς να βγάλετε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας την κάμερα HDR στο iPhone ή iPad:

    Ξεκινήστε την κάμερα και πατήστε το HDR στην κορυφή για να εναλλάσεστε μεταξύ On και Off στα περισσότερα iPhones και iPads. Πατήστε παρατεταμένα HDR για να επιλέξετε αυτόματη λειτουργία για το iPhone 5s.

    hdr_auto_ios_71_howto

    Αν έχετε ένα πρόσφατο iPhone ή iPad, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αφήσετε την HDR ανοικτή. Επεξεργάζεται το συντομότερο δυνατόν μια κανονική φωτογραφία αλλά συνήθως παρέχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Εάν έχετε ένα iPhone 5s, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αφήσετε την ρύθμιση HDR σε αυτόματη. Οι φωτογραφίες σας θα σας ευχαριστούν γι’αυτό!!

    Πώς να κλειδώσετε την εστίαση στο φωτογραφική μηχανή για το iPhone και το iPad

    Η κάμερα στο iPhone, iPod touch, και iPad έχει σύστημα αυτόματης έκθεσης και αυτόματης εστίασης. Έτσι μπορείτε να πάρετε τη σωστή ισορροπία και ευκρίνεια στις περισσότερες από τις φωτογραφίες σας, τις περισσότερες φορές. Μερικές φορές όμως το θέμα που προσπαθείτε να εστιάσετε δεν είναι τόσο εύκολο. Όταν αυτό συμβεί, τότε μπορείτε να επικεντρωθείτε σε ένα πιο εύκολο θέμα, να κλειδώσετε την εστίαση και την έκθεσηκαι στη συνέχεια να τραβήξετε την φωτογραφία σας. Αυτό λέγεται κλείδωμα AE/AF (αυτόματη έκθεση/αυτόματη εστίαση) και είναι ιδιαίτερα καλό για φωτογραφίες με τα παιδιά, τα κατοικίδια ζώα, μακρο-φωτογραφίες με πολλά αντικείμενα σε διαφορετικά βάθη, καθώς και άλλες δύσκολες καταστάσεις!

    Πώς να κλειδώσετε την εστίαση στο φωτογραφική μηχανή για το iPhone και το iPad:

    Ξεκινήστε την κάμερα, όπως θα κάνατε κανονικά για να τραβήξετε μια φωτογραφία. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το σημείο εστίασης, μέχρι να δείτε ένα banner κλείδωμα AE/AF που εμφανίζονται στην κορυφή της οθόνης.Απομακρύνετε το δάκτυλο σας από την οθόνη και πατήστε το κουμπί του κλείστρου όταν είστε έτοιμοι να τραβήξετε την φωτογραφία σας. Ξεκλειδώσετε την εστίαση και την έκθεση και πάλι οποιαδήποτε στιγμή πατώντας οπουδήποτε στην οθόνη.

    focus_lock_iphone_camera_howto

     

    Κι εδώ αγαπητοί φίλοι τελειώνει το 2ο μέρος της παρουσίασής μας. Μείνετε συντονισμένοι για το 3ο και τελευταίο μέρος με πολλά κι ενδιαφέροντα μυστικά που θα μοιραστούμε μαζί σας…….

    σχολιασμός στο φορουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles