Πως το iPhone επηρέασε και ενέπνευσε την δημιουργία του HUD του Iron Man

0
1395

Ένα νέο άρθρο παρουσιάζει την ιστορία και την δημιουργία των ειδικών εφέ στην ταινία Iron Man του 2008 και εκεί διαβάζουμε πως το πρώτο HUD του (η διαδραστική οθόνη της μάσκας του Iron Man) εμπνεύστηκε από το iPhone!

To vfxblog παρουσιάζει λοιπόν πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στο άρθρο του με την ονομασία Heads up: the oral history of Iron Man’s original HUD.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Jon Favreau ανέφερε πως ήθελε το HUD του Iron Man να είναι ουσιαστικά ένας καθρέφτης της αίσθησης που δίνει το iPhone σε ένα χρήστη.

Ο Kent Seki, visualisation/HUD υπεύθυνος των εφέ της Pixel Liberation Front ανέφερε πως αν και τελικά υπήρξαν πολλές φιλοσοφίες που οδηγήσαν στην τελική HUD σκηνή της ταινίας το iPhone ήταν στο κέντρο όλων.

“Υπήρξαν πολλοί κανόνες και φιλοσοφίες που μας οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα. Θυμάμαι πως στις πρώτες συζητήσεις με τον σκηνοθέτη Jon Favreau σε κάποια στιγμή έβγαλε έξω το iPhone του που τότε ήταν κάτι που ο κόσμος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει και μου είπε – Δεν θέλω να σου δώσω συγκριμένη κατεύθυνση για το πως θα σχεδιάσεις το HUD αλλά θέλω να δίνει την αίσθηση του καινοτόμου με τον ίδιο τρόπο που το κάνει το iPhone μου που βλέπεις”

Ο Dav Rauch HUD design supervisor αναφέρει επίσης:

“To iPhone τότε μόλις είχε βγει, ουσιαστικά πριν μια η δύο εβδομάδες πριν την συνάντηση μου με τον σκηνοθέτη της ταινίας. Εγώ αγόρασα ένα iPhone το ίδιο και εκείνος. Και οι δύο είχαμε περάσει ώρα μιλώντας για αυτή την νέα συσκευή και το τι μας άρεσε πάνω σε αυτή μιας και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για τους δύο μας.”