Screen Shot 2014-09-20 at 2.48.32 AM

Το Family Sharing είναι ένα νέο χαρακτηριστικό του iOS 8 που επιτρέπει σε όλοι την οικογένεια σας να μοιράζετε τις αγορές που κάνετε τόσο από το iTunes όσο και από το App Store χωρίς να χρησιμοποιείτε το ίδιο Apple ID. Επιπλέον οι γονείς θα πρέπει να δίνουν την συγκατάθεση τους πριν τα παιδιά αγοράσουν κάτι.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Family Sharing

Το Family Sharing σας επιτρέπει να προσθέσετε μέχρι και 6 μέλη. Όλες οι συσκευές πρέπει να τρέχουν το iOS 8 για να λειτουργήσει. Μόλις το ενεργοποιήσετε μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στις αγορές του καθενός και μπορείτε να τις κάνετε λήψη on demand από την συσκευή σας. Κάθε νέα αγορά θα χρεώνεται από εκεί και έπειτα στον κοινό iTunes λογαριασμό. Αν πάρα αυτά επιμέρους iTunes λογαριασμοί έχουν λεφτά τότε πρώτα η χρέωση θα γίνετε σε αυτούς και μετά σε αυτόν που έχει επιλεχτεί ως κοινός.

Αν επιλέξετε να αφαιρέσετε κάποιο μέλος από το Family Sharing τότε το μέλος αυτό θα έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των αγορών μέχρι και την στιγμή της αφαίρεσης του από το δικό του Apple ID. Το ίδιο θα συμβεί αν απενεργοποιήσετε γενικά το Family Sharing. Κάθε ξεχωριστό Apple ID θα έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο μέχρι εκείνο το σημείο. Οτιδήποτε αγοραστεί έπειτα θα είναι προσβάσιμο μόνο στον κάθε λογαριασμό ξεχωριστά.

Χαρακτηριστικά του Family Sharing 

  • Μοιραστείτε μουσική, ταινίες, βιβλία και άλλο περιεχόμενο άμεσα
  • Το Family Photo Stream σας επιτρέπει αυτόματα να μοιραστείτε φωτογραφίες με άλλα μέλη της οικογένειας σας
  • Μοιραστείτε οικογενειακά ημερολόγια διατηρώντας παράλληλα και το δικό σας
  • Μοιραστείτε τοποθεσίες έτσι ώστε να γνωρίζετε που βρίσκονται τα μέλη της οικογένειας σας
  • Βρείτε τα μέλη της οικογένειας σας από οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιώντας το Find My iPhone
  • Τα παιδιά κάτω των 18 χρονών θα πρέπει να πάρουν άδεια από τους γονείς τους πριν αγοράσουν και κάνουν λήψη περιεχομένου στην συσκευή τους από το iTunes ή  το App Store

Περιορισμοί στα Family Sharing groups

Να θυμάστε πως μπορείτε να κάνετε set up και να διαγράψετε δύο Family Sharing τον χρόνο. Αυτό σημαίνει πως αν ξεκινήσετε ένα family group και μετά το διαγράψετε μπορείτε να ξεκινήσετε την διαδικασία ακόμη μια φορά. Από εκεί και έπειτα θα πρέπει να περιμένετε ένα χρόνο πριν δημιουργήσετε κάποιο νέο family group. Αυτό σημαίνει πως είναι προτιμότερο να διαγράψετε μέλη παρά να κλείσετε τελείως το Family Sharing Group σας εκτός αν δεν το χρειάζεστε καθόλου.

Πως να ενεργοποιήσετε το Family Sharing στο iPhone και στο iPad

Όποιος αποφασίσει να είναι ο διαχειριστής του κοινού λογαριασμού θα πρέπει να δημιουργήσει το Family Sharing. Ως διαχειριστής θα είναι αυτός που θα λαμβάνει ειδοποιήσεις για αγορές και πιο σημαντικά θα είναι αυτός που θα πληρώνει τις αγορές αυτές από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας.

  1. Πηγαίνετε στα Settings – Ρυθμίσεις  στo iPhone ή στο iPad σας
  2. Κάντε Tap στο iCloud.
  3. Κάντε Tap στο Set Up Family Sharing…
  4. Κάντε Tap στο Get Started.
  5. Κάντε Tap στο Continue.
  6. Κάντε είσοδο με το Apple ID που χρησιμοποιείτε για τις αγορές σας στο iTunes και στο App Store
  7. Συμφωνείστε με τα terms and conditions για να συνεχιστεί η διαδικασία
  8. Κάντε Tap στο Continue για να επιβεβαιώσετε την μέθοδο πληρωμής στο αρχείο σας. Συμφωνείτε να πληρώνετε όλες τις αγορές που θα γίνουν από το Family Sharing Group t
  9. Επιλέξτε αν θέλετε να μοιράζεστε την τοποθεσία σας με τα υπόλοιπα μέλη
  10. Κάντε Tap στο Add Family Member… για να ξεκινήσετε να πρόσθετε μέλη
  11. Πληκτρολογείτε το όνομα και κάντε tap όταν εμφανιστούν οι πληροφορίες τους για να τους επιλέξετε
  12. Μπορεί να σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία της κάρτας σας

family_sharing_enable_howto_1

family_sharing_enable_howto_2

family_sharing_enable_howto_3

Αυτό ήταν! Συνεχίστε να προσθέτετε μέλη μέχρι όλη η οικογένεια σας να καλυφθεί. Τα νέα μέλη θα δεχτούν μια ειδοποίηση με email αλλά και μέσω push notification στην συσκευή τους που θα τους ζητάει να αποδεχτούν την πρόσκληση. Μόλις το κάνουν όλες οι αγορές από εκεί και έπειτα θα χρεώνονται στον κοινό οικογενειακό λογαριασμό και όλα τα μέλη θα έχουν πρόσβαση στις λήψεις και αγορές μεταξύ τους.

Σχολιασμός στο φόρουμ