Πως να συνδέσετε ένα Xbox 360 controller στο Mac σε OS X Yosemite | Οδηγός

0
330

Screen Shot 2014-11-03 at 2.45.28 PM

Για όσους αρέσκονται στο να παίζουν παιχνίδια στο Mac τους, από ότι έχετε καταλάβει και από τα gaming videos στο κανάλι μας στο YouTube είμαστε μέσα σε αυτούς, το χειριστήριο και το ποντίκι δεν είναι η μόνη επιλογή.

Ειδικά σε racing τίτλους η χρήση ενός χειριστηρίου και ειδικά ενός Xbox 360 controller μπορεί να κάνει την ζωή σας πολύ ευκολότερη ενώ παράλληλα να σας χαρίσει καλύτερες στιγμές διασκέδασης.

Αρχικά προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα ασύρματο Xbox 360 controller. Για να το κάνετε να δουλέψει θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον κατάλληλο drives. Aυτόν που θέλετε είναι ο Tattiebogle driver. Κατεβάστε την τελευταία disk image, ανοίξτε την και κάντε την εγκατάσταση. Μόλις αυτή ολοκληρωθεί θα χρειαστεί να κάνετε restart το Mac σας.

  •  Tattiebogle Xbox 360 controller driver

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως το Tattiebogle δεν έχει αναβαθμιστεί από το OS X Snow Leopard και δεν φαίνεται να δουλεύει με το Yosemite. Πάρα αυτά θα βρείτε ένα GitHub repo που προσφέρει λύση σε αυτό.

360Controller 0.13.1

X360_controllerpanel

Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις και θα δείτε μια νέα επιλογή με την ονομασία “Xbox 360 Controllers.” Εδώ είναι που θα κάνετε έλεγχο για το αν το χειριστήριο σας λειτουργεί και θα γίνει και η ταυτοποίηση του.

Joystick_Mapper

Για παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν το χειριστήριο σας απ ευθείας υπάρχουν λύσεις όπως τα Joystick Mapper και Gamepad Companion. Είναι διαθέσιμα στο Mac App Store, προς $4.99 και $7.99. Αυτό που κάνουν και τα 2 είναι να ρυθμίζουν το χειριστήριο σας ώστε να λειτουργεί όπως το πληκτρολόγιο και το ποντίκι με την παραμετροποίηση των κουμπιών να γίνεται αποκλειστικά από εσάς.

  • Joystick Mapper – $4.99
  • Gamepad Companion – $7.99

Σχολιασμός στο φόρουμ