24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Πως να κάνετε λήψη μια φωτογραφίας ενώ καταγράφετε βίντεο στο iPhone/iPad σας | Οδηγίες

    Screen Shot 2014-07-21 at 1.33.38 PM

    Πολλές φορές οι χρήστες iPhone, iPod touch αλλά ακόμη και iPad κάνουν καταγραφή ενός βίντεο με την προ εγκατεστημένη εφαρμογή της Apple Camera αλλά κατά την διάρκεια αυτής της καταγραφής θέλουν να κάνουν λήψη και μιας σταθερής φωτογραφίας. Είτε γιατί ξαφνικά εμφανίζεται μια μοναδική σκηνή μπροστά σας είτε γιατί το κάδρο έχει γίνει ιδανικό για μια φωτογραφία η παράλληλη λειτουργιά κάμερας για λήψη φωτογραφίας αλλά και βίντεο είναι άκρως χρηστική.

    Τα ευχάριστα νέα είναι πως η Apple κάνει αυτή την παράλληλη διαδικασία απίστευτα εύκολη για εσάς με βάση τα παρακάτω βήματα:

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή Camera από το iPhone ή το iPad σας

    2. Πηγαίνετε στην επιλογή βίντεο και ξεκινήστε την καταγραφή

    3. Ενώ κάνετε καταγραφή βίντεο οποιαδήποτε στιγμή κάντε ένα tap στο αριστερό κουμπί για να κάνετε και παράλληλη λήψη μιας φωτογραφίας.

    how_to_take_photo_while_shooting_video_screens

     

    Η οθόνη θα γίνει στιγμιαία άσπρη ως ένδειξη πως έχετε κάνει λήψη μιας φωτογραφίας. Κάθε φορά που θα κάνετε tap μια νέα φωτογραφία θα αποθηκεύεται στο Camera Roll της συσκευής σας ενώ παράλληλα θα συνεχίζεται η καταγραφή του βίντεο σας.

    Να τονίσουμε πως όταν χρησιμοποιείτε αυτή την μέθοδο για την λήψη φωτογραφιών η ποιότητα τους είναι χαμηλότερη από ότι οι κανονικές λήψεις – 1280×720 (1.2mp/720p/16:9) με τα νεότερα iPhone στα 3264 x 2448 (8mp/4:3).

    Εναλλακτικά μπορείτε πάντα να πάρετε ένα screenshot από το βίντεο σας αργότερα μιας και η ανάλυση του θα είναι 1136×640 (0.7mp/16:9).

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles