Friday, May 29, 2020

Πρώην εργαζόμενος της Apple: “Ο Tim Cook έκανε την Apple βαρετή εταιρεία”

tim-cook-glare

Ο Tim Cook έχει έναν ευγενικό χαρακτήρα και έναν ήρεμο τρόπο προσέγγισης των εργαζομένων στοιχεία που σύμφωνα με πρώην εργαζόμενο της Apple έχουν κάνει την εταιρεία να είναι βαρετή με το 2016 σύμφωνα με τον ίδιο να το αποδεικνύει αυτό.

Ο Steve Jobs είναι γνωστό πως δημιουργούσε επεισόδια και ανταγωνισμό ανάμεσα στους εργαζομένους του. Μια στρατηγική πολύ ιδιαίτερη αλλά που οδήγησε σε μερικά από τα πιο ιστορία τεχνολογικά προϊόντα – iMac, iPod, iPhone. Ο Tim Cook από την πλευρά του όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας προσπάθησε να εξομαλύνει όλες τις αντιπαλότητες μεταξύ των τμημάτων και των εργαζομένων της Apple.

Σύμφωνα με τον Bob Burrough – πρώην εργαζόμενο της εταιρείας – αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της Apple να μην βγάζουν πλέον το ίδιο πάθος.

Ο Burrough τονίζει πως η εσωτερική κουλτούρα της εταιρείας είναι πολύ διαφορετική σήμερα από ότι πριν 5 χρόνια όταν ο Steve Jobs ήταν στο τιμόνι της εταιρείας. Ο Bob Burrough δούλεψε στην ομάδα του λογισμικού της Apple ως Manager από το 2007 μέχρι και το 2014 ενώ τονίζει πως αυτή η αλλαγή κουλτούρας δεν είναι πάντα ορατή στον έξω κόσμο.

Για τον ίδιο η Apple επί εποχής Jobs μπορούσε με μια κίνηση να αλλάξει μια ολόκληρη βιομηχανία και να την επαναπροσδιορίσει ενώ τώρα η εταιρεία μοιάζει με ένα τεράστιο γίγαντα που παίρνει τον χρόνο του για να κάνει μια μεγάλη αλλαγή.

Ο Burrough υποστηρίζει πως μετά την απόλυση του Scott Forstall ο Tim Cook έδωσε σαφή οδηγία σε όλους τους εργαζομένους να σταματήσουν την οποιαδήποτε διαμάχη και να μην τον φέρουν εκ νέου σε μια τέτοια θέση.

Για την ιστορία να τονίσουμε πως ο Jobs μετά την επιστροφή του στην Apple είχε αποκαλύψει πως ωθούσε τις ομάδες να χτυπάνε η μία την άλλη μιας και αυτές οι διαμάχες βοήθησαν να κάνουν κάθε ομάδα καλύτερη και γέννησαν ιδέες που οδήγησαν σε μοναδικά προϊόντα.

Το παραπάνω σίγουρα δεν αποτελεί σήμερα στρατηγική του Tim Cook.
Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!