14.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πιθανή διάσωση αρχείων από δίσκο που έχει τερματίσει

    maxresdefault

     

    Σε αιφνίδιο τερματισμό του δίσκου, το εξαιρετικά δυσάρεστο επακόλουθο είναι η απώλεια των αρχείων, σε περίπτωση βέβαια που δεν τηρείται η λήψη Time Machine backups. Σε έλλειψη backup λοιπόν, τελικά ενδέχεται τα αρχεία να διασωθούν εφ’ όσον συντρέχουν κάποιες αδιευκρίνιστες προϋποθέσεις, ή απλά όταν η τύχη φαίνεται να είναι με το μέρος σας αν προτιμάτε.

    1. Ανοίγετε το μηχάνημα με πατημένα τα πλήκτρα cmd-alt-R για boot στο Internet Recovery. Στη menu bar πηγαίνετε Utilities > Terminal, στο prompt πληκτρολογείτε την εντολή και Enter για διακρίβωση κατά πόσο τα αρχεία είναι προσβάσιμα·

    ls /Volumes/Macintosh\ HD/Users/User/Documents

    Αντί του User πληκτρολογείτε το User name σας και αντί του Documents το όνομα του φακέλου που θέλετε να διασώσετε.

    Εφ’ όσον προκύψουν οι υποφάκελοι ή/και τα αρχεία που εμπεριέχονται στον εμπλεκόμενο φάκελο, είναι ενθαρρυντική ένδειξη για θετική έκβαση αφού τα αρχεία σας δείχνουν να είναι προσβάσιμα. Τυχόν δε ???, αφορούν σε υποφακέλους και αρχεία με Ελληνικούς χαρακτήρες. Κλείνετε το παράθυρο του Terminal και — > Shut Down.

    2. Συνδέετε στο μηχάνημα έναν εξωτερικό δίσκο (μπορείτε να κάνετε χρήση και partition) με επαρκή χωρητικότητα που ενδεικτικά ονομάζετε External και κάνετε και πάλι boot στο Recovery Partition. Στο Terminal πληκτρολογείτε την εντολή και Enter που αναμένεται να αντιγράψει στον εξωτερικό δίσκο το περιεχόμενο του εμπλεκόμενου φακέλου.

    cp -r “/Volumes/Macintosh HD/Users/User/Documents/“ “/Volumes/External”

    • Μεταξύ των εισαγωγικών (/” “/) υπάρχει κενό !.

    Θα προκύψει πληθώρα γραμμών με τις επωνυμίες των αρχείων σας ενώ στο τέλος θα πρέπει να εμφανισθεί το prompt. Κλείνετε το παράθυρο του Terminal και  > Shut Down.

    Τα αρχεία σας πρέπει να έχουν αντιγραφεί στον εξωτερικό δίσκο, ακριβώς όπως εμφανίζονταν στον Macintosh HD.

    πηγή: macnotes.gr

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles