Μια αναφορά στο κοινωνικό δίκτυο Weibo της Κίνας υποστηρίζει σήμερα πως η Apple θα επεκτείνει την γραμμή του iPhone Xs συμπεριλαμβανομένης μια νέας κόκκινης επιλογής αργότερα μέσα στο μήνα. Ίσως αυτό δείχνει μια PRODUCT(RED) έλευση που θα ενωθεί με το κόκκινο iPhone XR που η Apple ήδη πουλάει από το λανσάρισμα της συσκευής αυτής στην αγορά.

Τα νέα αυτά, υποτιθέμενα έρχονται εργαζόμενους σε εργοστάσια που άκουσαν για αυτά τα σχέδια της Apple χθες. Η έλλειψη όμως μιας πιο σοβαρής πηγής κάνει αν μη τι άλλο αυτό την φήμη πολύ αβάσιμη.

Κατά την διάρκεια ζωής του iPhone X στην αγορά υπήρχαν πολλές φήμες για την παρουσίαση μιας PRODUCT(RED) εκδοχής του αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η Apple είχε κυκλοφορήσει PRODUCT(RED) iPhone 8 και iPhone 8 Plus στα μέσα του δικού τους κύκλου ζωής.

Η φήμη αυτή για τα κόκκινα iPhone Xs και iPhone Xs Max δείχνει πως η Apple ίσως με αυτή την ενέργεια θελήσει να δώσει μια ενίσχυση στην πώληση της Xs σειράς και ιδιαίτερα στην Κίνα που οι πωλήσεις είναι ιδιαίτερα μειωμένες.

Τέλος η αναφορά αυτή τονίζει πως το χρώμα αυτό έχει πάρει την ονομασία “China Red” αντί για το PRODUCT(RED) που αντιστοιχεί στους φιλανθρωπικούς σκοπούς της Apple.

Βέβαια στην Κίνα η Apple δεν παρουσιάζει το PRODUCT(RED) στα προϊόντα της.

Με λίγα λόγια δεν είναι ξεκάθαρο αν κόκκινα Xs θα γίνουν διαθέσιμα μόνο στην Κίνα ή θα έχουμε αν και εφόσον επαληθευτεί η φήμη μια  PRODUCT(RED) iPhone XS γραμμή.