17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Παρά το γεγονός ότι η Apple το απαγόρευσε οι προγραμματιστές έκαναν benchmark το developer ARM transition kit

    Κάποιο προγραμματιστές έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν το Developer Transition Kit (DTK) και είμαστε σχεδόν σίγουροι πως τα πρώτα benchmark αυτού του ARM μηχανήματος της Apple δεν θα αργούσαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Αυτό παρά το γεγονός πως κάθε προγραμματιστής πριν το παραλάβει έχει έγγραφη συμφωνία με την Apple ώστε να μην τρέξει κανένα benchmark σε αυτό το μηχάνημα – πόσο μάλλον να κοινοποιήσει τα αποτελέσματα του online!

    Πάρα αυτά βλέπουμε ήδη πολλά Geebench αυτών των μηχανημάτων με βαθμολογία 800 για τον μονό πυρήνα και 2700 για τους πολλαπλούς πυρήνες. Αυτές οι βαθμολογίες είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές και συγκρίνονται με αντίστοιχες των νέων MacBook Air.

    Apple DTK Benchmark Scores

    Έχει αυτό όμως κάποια σημασία πραγματικά; Geekbench που τρέχουν σε ένα DTK μηχάνημα που ουσιαστικά είναι ένας Apple A12Z επεξεργαστής σε ένα σασί από Mac mini – θα τρέχει με το Rosetta emulator. Αυτό και αν αναλογιστούμε πως το Geekbench δεν έχει σχεδιαστεί για να τρέχει σε ένα τέτοιο emulator περιβάλλον σημαίνει πως τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικά. Για παράδειγμα μάλιστα η εφαρμογή αναφέρει πως ο A12Z επεξεργαστής έχει 4 πυρήνες ενώ στην πραγματικότητα έχει 8 – 4 πυρήνες επιδόσεων και 4 πυρήνες αποδόσεων.

    Θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν δούμε benchamarks που έχουν σχεδιαστεί για να τρέχουν σε τέτοια μηχανήματα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.