23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο Tim Cook προειδοποιεί για τα ρίσκα του να θυσιάσουμε την ιδιωτική μας ταυτότητα για χάρη της ασφάλειας

    o-TIM-COOK-facebook-640x320

     

    Ο Tim Cook “έκλεψε” την παράσταση από τον Barack Obama σήμερα, σε παρουσίαση που έγινε στο Stanford στα πλαίσια συνόδου για την ασφάλεια του Internet που διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος. Συγκεκριμένα ο Cook άδραξε την ευκαιρία για να υπεραμυνθεί της θέσης του για την προστασία της ιδιωτικότητας.

    Απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους και πριν μιλήσει ο Obama, ανέβηκε στην σκηνή και επανέλαβε την πεποίθηση της Apple οτι ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και στην ασφάλεια. Σε πολλές αποστροφές του λόγου τόνισε τις “ολέθριες συνέπειες” που θα υπάρξουν αν δεν διατηρηθεί μια χρυσή ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

    “Οφείλουμε να το κάνουμε σωστά!” είπε στο κοινό. ” Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι θυσιάζοντας τα δικαιώματά μας για όφελος της ασφάλειας έχει ολέθριες συνέπειες”, συμπλήρωσε.

    “Ακόμη, σήμερα, ζούμε σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ισότητα για όλους. Πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας δεν αισθάνονται ελεύθεροι να ασκήσουν την πίστη τους, να πουν άνετα την γνώμη τους ή να αγαπήσουν αυτούς που επιλέγουν. Δυστυχώς, ακόμη ζούμε σε έναν κόσμο που αυτές οι πληροφορίες μπορεί να παίζουν ρόλο ζωής ή θανάτου”.

    Στον λόγο του, ο Cook ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να ανταλλάσσουμε την ασφάλεια και την ιδωτικότητά μας, για πληροφορίες που μπορούμε να έχουμε στα δάκτυλά μας. ” Αν όλοι όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης δεν κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να διαφυλαχθεί κάθε δικαίωμα ιδιωτικότητας, ρισκάρουμε να χάσουμε κάτι πολύ πιο σημαντικό από τα χρήματα. Θα χάσουμε τον τρόπο ζωής μας”, προειδοποίησε.

    Ο Λευκός Οίκος είχα καλέσει και τους Mark Zuckerberg από το Facebook, τον Larry Page από την Google και την Marissa Mayer από την Yahoo αλλά κανείς τους δεν παρευρέθηκε. Ακολουθώντας τις δηλώσεις του, ο Obama υπέγραψε εντολή η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών που είναι cyber-threats μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών και της κυβέρνησης ώστε να αποφευχθούν γεγονότα όπως της επίθεσης κατά της Sony Entertainment.

    O Tim Cook ξαναδήλωσε δοθείσης της ευκαιρίας, ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της Apple είναι να πουλάει φανταστικά προϊόντα και όχι να πουλάει δεδομένα σε διαφημιστές, γιατί οι πελάτες πραγματικά σημαίνουν “τα πάντα ” για την Apple. “Γνωρίζουμε ότι οι hackers κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα και γι’αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε τις πιο ασφαλείς συσκευές που μπορούμε” δήλωσε αποχωρώντας από την σύνοδο.

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles