20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο Tim Cook αναφέρθηκε στην καινοτομία, στην παραγωγική αλυσίδα της Apple και άλλα σε νέα συνέντευξη

    Ο Apple CEO Tim Cook πέρασε τις τελευταίες μέρες στην Ιαπωνία και φυσικά επισκέφτηκε Apple Stores, προμηθευτές και άλλους συνεργάτες της Apple. Στο Τόκιο ο Cook παραχώρησε συνέντευξη στην Nikkei Asian Review και μίλησε για μια σειρά από θέματα.

    Αρχικά εξήγησε γιατί η Apple έχει μια ανάμικτη παραγωγική αλυσίδα έχοντας εργαζομένους στην Αμερική αλλά και αλλού.

    “Έχουμε δημιουργήσει πάνω από 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Αμερική. Το γυαλί σε αυτό το iPhone κατασκευάζεται από την Corning στο Kentucky της Αμερικής. Αρκετά από τα ηλεκτρικά εξαρτήματα του iPhone επίσης κατασκευάζονται στην Αμερική. Γενικότερα έχουμε πολλά πράγματα που κατασκευάζονται στην Αμερική απλά δεν έχουμε την συναρμολόγηση εκεί του τελικού προϊόντος.”

    Ο Cook αναφέρθηκε και στην ιστορία συνεργασίας της Apple με την Seiko Advance η οποία είναι ένας προμηθευτής της Apple που εστιάζει στην δημιουργία διαφορετικών χρωμάτων για τα iPhone της Apple.

    “Ο τρόπος που κάνουμε τις συμφωνίες μας είναι πως κοιτάμε σε όλες τις χώρες και κοιτάμε τις δυνατότητες που έχει η κάθε χώρα σε συγκεκριμένους τομείς και εν συνεχεία επιλέγουμε τις καλύτερες λύσεις. Υπάρχει λοιπόν συγκεκριμένος λόγος που μπορέσαμε να εμφανίσουμε αυτό τον χρωματισμό στο iPhone. Δουλεύουμε με την Seiko Advance εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε με έναν τρόπο μεγαλώσει μαζί. Και οι δύο δουλεύουμε ευχάριστα και πιέζουμε παράλληλα ο ένας τον άλλο για μεγαλύτερες καινοτομίες”

    Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Cook ρωτήθηκε για την κουλτούρα της Apple και για το αν η smartphone βιομηχανία έχει πλέον ωριμάσει. Ο Cook εξήγησε πως ο στόχος της Apple είναι πάντα να κάνει τα πράγματα καλύτερα και όχι να κάνει αλλαγές μόνο για να πει πως έκανε κάτι. Τόνισε πως η επερχόμενη σειρά προϊόντων της εταιρείας θα είναι πιο δυνατή από ποτέ.

    “Γνωρίζω κάποιον που θα ονόμαζε ένα 12χρονο ως ώριμο. Κάποιες φορές τα βήματα που κάνουμε είναι τεράστια κάποιες φορές είναι μικρότερα. Το κλειδί της υπόθεσης είναι πάντα να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα και όχι απλά να κάνουμε αλλαγές μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε. Το ήθος και το DNA της εταιρείας είναι πιο δυνατό από ποτέ σε ότι αφορά την καινοτομία.”

    Ο Cook επίσης επανέλαβε πως νομίζει πως η μεγαλύτερη συμβολή της Apple στην κοινωνία θα έχει να κάνει με θέματα υγείας.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles