17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο Tim Cook αναφέρει πως είναι μια “λυπηρή και ντροπιαστική” μέρα για την Αμερική

    Ο Apple CEO Tim Cook έγινε ένας από τους πρώτους υψηλόβαθμους ανθρώπους της τεχνολογίας που σχολίασε τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ουάσιγκτον.

    Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στον χώρο του Καπιτωλίου την Τετάρτη και 52 συνελήφθησαν, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Robert J. Contee, μετά την εισβολή υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να σταματήσουν την επικύρωση της εκλογικής νίκης του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν από το Κογκρέσο. Όπως διευκρίνισε, οι τρεις θάνατοι οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά και το τέταρτο πρόσωπο υπέκυψε σε νοσοκομείο, αφού υπέστη τραύμα από σφαίρα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν και δύο αυτοσχέδιες βόμβες στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων.

    Ο ίδιος ο Cook είχε μια περίεργη σχέση με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με επικριτικές αλλά και φιλικές στιγμές.

    Ο Cook έγραψε στο Twitter:

    “Σήμερα έχουμε την δημιουργία ενός λυπηρού και ντροπιαστικού κεφαλαίου στην ιστορία του έθνους μας. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτή την εξέγερση θα πρέπει να λογοδοτήσουν και πρέπει όλοι μας να ολοκληρώσουμε την μετάβαση στον εκλεγμένο νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Τα ιδανικά μας ως έθνος όταν δέχονται επίθεση είναι τότε που μετράνε περισσότερο από ποτέ.”

    Η σχέση των δύο αντρών είχε ενδιαφέρον τα τελευταία 4 χρόνια. Ο Cook πίστευε πως οι ασυμφωνίες πρέπει να οδηγούνται σε έναν γόνιμο διάλογο παρά να γίνονται πλευρικές κλήσεις και αντεγκλήσεις μέσω πχ κοινωνικών δικτύων που ήταν η αγαπημένη τακτική του Τραμπ.

    Πέρα από το σχόλιο του Cook το Twitter κλειδώνει τον λογαριασμό του Τραμπ για 12 ώρες. Η εταιρεία αναφέρει πως ο Τραμπ πρέπει να αφαιρέσει 3 tweet που περιείχαν περιεχόμενο που παραβίαζε την πολιτική του Twitter. Αν ο Τραμπ δεν κάνει αυτή την ενέργεια τότε ο λογαριασμός του θα παραμείνει κλειδωμένος. Αν δε συνεχίσει με τα tweet του να παραβιάζει τους όρους της εταιρείας τότε ο λογαριασμός του θα διαγραφεί οριστικά.

    Και το Facebook όμως αντέδρασε κλειδώνοντας το προφίλ του Τραμπ για 24 ώρες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.