14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Apple επιφορτισμένος με την επιβολή κανόνων συναλλαγών εμπιστευτικών πληροφοριών παραδέχεται κρυφές συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών

    Ο πρώην ανώτερος διευθυντής εταιρικού δικαίου και εταιρικού απορρήτου της Apple παραδέχτηκε επίσημα ότι συμμετείχε σε πρόγραμμα συναλλαγών εμπιστευτικών πληροφοριών. Ο Gene Levoff κατηγορήθηκε για πρώτη φορά για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών το 2019 και ενώ αρχικά αντιμετώπιζε τις κατηγορίες, έχει πλέον παραδεχτεί τον ρόλο του σε αυτές τις συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών.

    Ο Levoff ξεκίνησε στην Apple το 2008 και υπηρέτησε ως ανώτερος διευθυντής εταιρικού δικαίου από το 2013 έως το 2018. Οι εν λόγω συναλλαγές έγιναν μεταξύ 2011 και 2016, αναφέρει το κατηγορητήριο.

    Όπως αναφέρθηκε από το Law360, ο Levoff παραδέχτηκε ότι υπεξαίρεσε μη δημόσιες πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές πληροφορίες της Apple. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιούσε αυτές τις πληροφορίες για να πραγματοποιήσει συναλλαγές με τις μετοχές της Apple. Συνολικά, το πρόγραμμα επέτρεψε στη Levoff να δημιουργήσει κέρδη $227.000 και να αποφύγει ζημιές $377.000.

    Όταν ο Levoff γνώριζε ότι η Apple είχε ισχυρά έσοδα και καθαρά κέρδη για ένα δεδομένο οικονομικό τρίμηνο, αγόραζε μεγάλες ποσότητες μετοχών AAPL και τις πουλούσε μόλις η υπόλοιπη αγορά αντιδρούσε στην είδηση.

    Οι λεπτομέρειες της τιμωρίας που θα αντιμετωπίσει ο Levoff είναι ακόμα ασαφείς, αλλά κάθε κατηγορία στο κατηγορητήριο επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.