16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οι χρήστες του iPhone επιλέγουν πλέον να μην γίνεται καταγραφή των δεδομένων τους σε πολύ μεγάλο βαθμό

    Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από την έλευση της iOS 14.5 που έφερε το App Tracking χαρακτηριστικό και τα πρώτα δεδομένα δείχνουν πως ελάχιστοι Αμερικάνοι και όχι μόνο επιλέγουν να γίνεται καταγραφή των δεδομένων τους.

    Η Flurry Analytics σε blog ποστ δείχνει αυτά τα νούμερα καθημερινά.

    “Μέχρι σήμερα οι εφαρμογές βασιζόντουσαν στο διαφημιστικό αναγνωριστικό της Apple IDFA για να κάνουν καταγραφή των χρηστών και να προωθούν στοχευμένες διαφημίσεις σε αυτούς. Με την έλευση της iOS 14.5 οι εφαρμογές πλέον πρέπει να ζητούν την συγκατάθεση των χρηστών για αυτών των σκοπό φέρνοντας τα πάνω κάτω στον χώρο της mobile διαφήμισης.”

    Από τα δεδομένα της εταιρείας λοιπόν φαίνεται πως την ημέρα εφαρμογής του νέου χαρακτηριστικού της Apple μόλις ένα 2% των Αμερικάνων επέλεξαν ναι στο να γίνεται καταγραφή των δεδομένων τους και έκτοτε αυτό το νούμερο είναι περί του 4% του συνόλου.

    Σε παγκόσμια κλίμακα το ποσοστό των χρηστών που επιλέγουν ναι στην καταγραφή τους αγγίζει το 12%.

    Η βιομηχανία των διαφημίσεων φοβόταν πως οι χρήστες αν τους δινόταν η επιλογή θα διάλεγαν να μην γίνει καταγραφή των δεδομένων τους για προωθητικούς σκοπούς και αυτά τα πρώτα νούμερα δείχνουν πως αυτοί τους οι φόβοι είχαν βάση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.