Saturday, July 27, 2024

Οι τεχνολογικοί γίγαντες θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να καλύψουν μέρος του κόστους για την ευρωπαϊκή υποδομή 5G. Η Apple πιθανώς περιλαμβάνεται

Σύμφωνα με μια πρόταση που συζητείται επί του παρόντος, οι τεχνολογικοί γίγαντες θα μπορούσαν να κληθούν να βοηθήσουν στην πληρωμή για την ευρωπαϊκή υποδομή 5G, με την Apple να βρίσκεται ενδεχομένως στη λίστα των εταιρειών που λαμβάνουν μέρος σε αυτόν τον λογαριασμό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να διαβουλευθεί σχετικά με την ιδέα να ζητήσει από τις εταιρείες που παράγουν μεγάλο εύρος ζώνης στο Διαδίκτυο να συνεισφέρουν στο κόστος της αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την παράδοσή του…

Οι τεχνολογικοί γίγαντες θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να καλύψουν μέρος του κόστους για την ευρωπαϊκή υποδομή 5G. Η Apple πιθανώς περιλαμβάνεται

Δεν υπάρχει τίποτα νέο σχετικά με την ιδέα ότι οι εταιρείες που παράγουν μεγάλο εύρος ζώνης στο Διαδίκτυο θα πρέπει να κληθούν να συνεισφέρουν στο κόστος κεφαλαίου για την εγκατάσταση και την αναβάθμιση της απαραίτητης υποδομής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Τηλεπικοινωνιακών Διαχειριστών Δικτύων (ETNO) το πρότεινε για πρώτη φορά το 2012.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν το αναβίωσε πέρυσι, αναφέροντας τον κίνδυνο ότι η υποδομή 5G στην Ευρώπη θα μπορούσε να μείνει πίσω από τις ΗΠΑ και την Ασία, εκτός και αν εξετάσουμε ξανά «ποιος πρέπει να πληρώσει τι».

Αυτή η ιδέα έχει πλέον παγιωθεί σε ένα προσχέδιο πρότασης, το οποίο έχει δει το Bloomberg.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει μια πρόταση να κάνει εταιρείες τεχνολογίας που χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο εύρος ζώνης, όπως η Netflix Inc. και η Alphabet Inc., να βοηθήσουν στην πληρωμή για την επόμενη γενιά υποδομών διαδικτύου, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που είδε το Bloomberg. Οι προτάσεις αποτελούν μέρος ενός οράματος «δίκαιου μοιράσματος» από το εκτελεστικό σκέλος της ΕΕ που θα μπορούσε να απαιτήσει από τις μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας, οι οποίες παρέχουν βίντεο ροής και άλλες υπηρεσίες βαριάς χρήσης δεδομένων, να πληρώσουν για την κίνηση που δημιουργούν.

Αν και η Apple δεν κατονομάζεται στην αναφορά, το εύρος ζώνης του Apple TV+ θεωρήθηκε αρκετά μεγάλο ώστε να συμπεριληφθεί στην απαίτηση μείωσης της ποιότητας ροής κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό είχε σκοπό να διατηρήσει αρκετό εύρος ζώνης για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση – τόσο για ψυχαγωγία όσο και για όλες τις κλήσεις τηλεδιάσκεψης που παράγονται από άτομα που εργάζονται από το σπίτι.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.