16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οι προμηθευτές της Apple στο Βιετνάμ έκλεισαν αναγκαστικά εξαιτίας της έξαρσης του COVID-19

    Δύο προμηθευτές της Apple στο Βιετνάμ αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά τα εργοστάσια τους εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή.

    Η κυβέρνηση του Βιετνάμ έδωσε άμεση εντολή για το κλείσιμο τεσσάρων βιομηχανικών πάρκων κάτι που είχε άμεση επίπτωση για τα εργοστάσια της Foxconn και της Luxshare στην περιοχή.

    Το Bloomberg αναφέρει:

    “Η κυβέρνηση του Βιετνάμ έδωσε ρητή εντολή στην Foxconn και Luxshare να κλείσουν προσωρινά τα εργοστάσια τους εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας που εντοπίστηκε στην περιοχή. Και οι δύο είναι από τους βασικούς προμηθευτές της Apple. Η κυβέρνηση της χώρας δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει τις εταιρείες να ανακάμψουν γρήγορα αλλά και με ασφάλεια από αυτή την κατάσταση.”

    Η αναφορά δεν κάνει λόγο για το αν επηρεάστηκε η παραγωγική γραμμή της Apple αλλά αυτό μάλλον ισχύει. Η Foxconn δουλεύει εντατικά μεταφέροντας μέρος της παραγωγής των iPad και MacBook από την Κίνα στο Βιετνάμ.

    Υπάρχουν ήδη αναφορές πως η Apple έχει θέματα με την παραγωγή του νεότερου 12.9 ιντσών iPad εξαιτίας περιορισμών σε εξαρτήματα για την miniLED τεχνολογία που ενσωματώνει στην οθόνη του.

    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά και η παραγωγή των iPhone στην Κίνα έχει επηρεαστεί κατά πολύ εξαιτίας της τεράστιας εξάπλωσης του COVID-19 και στην χώρα αυτή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.