19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Οι νέες απειλές δασμών στην Κίνα από τον Trump μπορεί να χτυπήσουν πολύ σκληρά την Apple

    Ο πρόεδρος της Trump απείλησε να αυξήσει τους δασμούς σε προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα και από το 10% που είναι τώρα να το πάει στο 25%.

    “Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν, εδώ και πολλά χρόνια, 600 με 800 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στο εμπόριο. Με την Κίνα χάνουμε 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγγνώμη, δεν πρόκειται να το κάνουμε άλλο!”, ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.

    Σύμφωνα με τον Trump, οι δασμοί που καταβλήθηκαν στις ΗΠΑ είχαν ελάχιστες επιπτώσεις στο κόστος των προϊόντων, που επιβαρύνουν κυρίως την Κίνα.

    Επίσης δεσμεύτηκε να επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς και σε άλλα εισαγόμενα είδη, συνολικής αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων.“Επί 10 μήνες, η Κίνα πληρώνει δασμούς στις ΗΠΑ ύψους 25% σε είδη υψηλής τεχνολογίας αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και  10% σε άλλα είδη αξίας 200 δισεκ. δολαρίων”, υπενθύμισε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter.

    “Το 10% θα ανέβει στο 25% την Παρασκευή. Άλλα προϊόντα, αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μας στέλνει η Κίνα, παραμένουν αδασμολόγητα, αλλά σύντομα θα δασμολογηθούν, με 25%” πρόσθεσε.

    Όπως έχει αναφερθεί κατά το παρελθόν το 25% είναι το σημείο που η Apple θα κάνει την κίνηση της να μεταφέρει την παραγωγή των iPhone εκτός Κίνας κάτι βέβαια που θα σηματοδοτήσει μια πολύ άσχημη σχέση με την Κινεζική κυβέρνηση από την οποία η Apple θα πρέπει να περιμένει βαριά αντίποινα.

    Πολλοί αναλυτές θεωρούν βέβαια όλες αυτές τις δηλώσεις του Trump περισσότερο ως ένα τρόπο πίεσης για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών που συνεχίζονται στο Πεκίνο πάρα θέσφατα που θα εφαρμόσει.

    Από την πλευρά της η Apple δεν μπορεί να κάνει πάρα πολλά μιας και βρίσκεται στην κυριολεξία στην μέση αυτού του εμπορικού πολέμου.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles