Saturday, June 6, 2020

Οι νέες απειλές δασμών στην Κίνα από τον Trump μπορεί να χτυπήσουν πολύ σκληρά την Apple

Ο πρόεδρος της Trump απείλησε να αυξήσει τους δασμούς σε προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα και από το 10% που είναι τώρα να το πάει στο 25%.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν, εδώ και πολλά χρόνια, 600 με 800 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στο εμπόριο. Με την Κίνα χάνουμε 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγγνώμη, δεν πρόκειται να το κάνουμε άλλο!”, ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.

Σύμφωνα με τον Trump, οι δασμοί που καταβλήθηκαν στις ΗΠΑ είχαν ελάχιστες επιπτώσεις στο κόστος των προϊόντων, που επιβαρύνουν κυρίως την Κίνα.

Επίσης δεσμεύτηκε να επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς και σε άλλα εισαγόμενα είδη, συνολικής αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων.“Επί 10 μήνες, η Κίνα πληρώνει δασμούς στις ΗΠΑ ύψους 25% σε είδη υψηλής τεχνολογίας αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και  10% σε άλλα είδη αξίας 200 δισεκ. δολαρίων”, υπενθύμισε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter.

“Το 10% θα ανέβει στο 25% την Παρασκευή. Άλλα προϊόντα, αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μας στέλνει η Κίνα, παραμένουν αδασμολόγητα, αλλά σύντομα θα δασμολογηθούν, με 25%” πρόσθεσε.

Όπως έχει αναφερθεί κατά το παρελθόν το 25% είναι το σημείο που η Apple θα κάνει την κίνηση της να μεταφέρει την παραγωγή των iPhone εκτός Κίνας κάτι βέβαια που θα σηματοδοτήσει μια πολύ άσχημη σχέση με την Κινεζική κυβέρνηση από την οποία η Apple θα πρέπει να περιμένει βαριά αντίποινα.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν βέβαια όλες αυτές τις δηλώσεις του Trump περισσότερο ως ένα τρόπο πίεσης για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών που συνεχίζονται στο Πεκίνο πάρα θέσφατα που θα εφαρμόσει.

Από την πλευρά της η Apple δεν μπορεί να κάνει πάρα πολλά μιας και βρίσκεται στην κυριολεξία στην μέση αυτού του εμπορικού πολέμου.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

20% λιγότερα smartphones πουλήθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2020

Ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια στην ιστορία της, έγραψε η παγκόσμια αγορά smartphones κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Με τους...

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την...

Καθώς όλοι μας περιμένουμε την iOS 14 - την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού - στο WWDC αργότερα αυτό το μήνα, το...

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

Μια νέα αναφορά από το Macotakara σήμερα δίνει μια εικόνα κάποιων dummy συσκευών που υποτιθέμενα αφορούν τα επερχόμενα iPhone 12 μοντέλα. Η...

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν...

Η Apple κυκλοφόρησε χθες την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Η Apple...

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό χθες μετά την κυκλοφορία της 13.5 έκδοσης που είχε δοθεί τον περασμένο μήνα....

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!