19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Οι ευρωπαϊκές αποστολές iPhone αυξάνονται παρά τη συνολική πτώση στην αγορά smartphone

    Η Apple κατάφερε να αυξήσει τις αποστολές iPhone στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς η ευρύτερη βιομηχανία smartphone της περιοχής έκανε βουτιά το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

    Εν μέσω επιδείνωσης του μακροοικονομικού κλίματος και της γεωπολιτικής αβεβαιότητας, η ευρωπαϊκή αγορά smartphone υποχώρησε 11% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Counterpoint Research που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

    Συγκεκριμένα, τόσο η Apple όσο και η Samsung αύξησαν πραγματικά τις συνολικές αποστολές και το μερίδιο αγοράς τους κατά 3% και 5%, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της πτώσης.

    Η Samsung παρέμεινε ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο με 32% της αγοράς. Η Apple ήρθε δεύτερη κατά τη δημοσιονομική περίοδο με 24% της αγοράς.

    Η Counterpoint Research αποδίδει την ανάπτυξη της Apple στο iPhone SE τρίτης γενιάς, αν και άλλα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα υψηλότερα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 13 Pro πωλούν ασυνήθιστα καλά το 2022 — τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.