20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Νέες διαρροές προσωπικών δεδομένων από Clubhouse και LinkedIn

    Μετά από την τελευταία μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων της Facebook έρχονται και τα Clubhouse και LinkedIn να μπούνε σε τέτοια περιστατικά.

    Από το Clubhouse διέρρευσαν τα στοιχεία περί των 1,3 εκατομμυρίων λογαριασμών με τα δεδομένα να περιλαμβάνουν ονόματα, ταυτότητες στο Instagram και στο Twitter καθώς και usernames. To ευχάριστο μέσα σε αυτό είναι πως στα χέρια των hackers δεν έπεσαν λογαριασμοί email ή ακόμη χειρότερα κωδικοί.

    Το Clubhouse δε θεώρησε την διαρροή αυτή σημαντική μιας και τα δεδομένα αυτά είναι ούτως η άλλως ορατά στο προφίλ των χρηστών αφήνοντας στην άκρη πως αυτές οι λίστες γίναν εξαγωγή από του hackers από την ίδια του την εφαρμογή.

    Από την πλευρά του το LinkedIn είχε 500 εκατομμύρια δεδομένα χρηστών να δημοσιεύονται σε ένα forum για hackers και να γίνονται μάλιστα και αντικείμενο αγοραπωλησίας. Από την πλευρά του το κοινωνικό δίκτυο αυτό έσπευσε να αναφέρει πως δεν έχει γίνει κάποια παραβίαση στου server του και πως η συγκέντρωση αυτών των στοιχείων έχει γίνει από διάφορες πηγές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.