16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Νέα αναφορά παρουσιάζει 2 σημαντικές βελτιώσεις στον ultrawide φακό των iPhone 13

    Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε αναφέρει πέρυσι πως θα πρέπει να αναμένουμε σημαντικές βελτιώσεις στον ultrawide φακό των iPhone 13 και σήμερα μια νέα αναφορά από την παραγωγική αλυσίδα της Apple δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτό.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένα χαρακτηριστικό που έχει αναφέρει ο Kuo έρχεται και έχει να κάνει με αυτό της αυτόματης εστίασης. Μπορεί να μοιάζει περίεργο αλλά αυτή την στιγμή ο ultrawide φακός των iPhone έχει μια σταθερή εστίαση. Να θυμίσουμε εδώ πως ο φακός αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για λήψεις τοπίων όπου το αντικείμενο του κάδρου είναι ούτως ή άλλως αρκετά απομακρυσμένο και έτσι είναι σε εστίαση. Πάρα αυτά η έλευση μιας αυτόματης εστίασης θα φέρει μεγαλύτερη ευκολία σε πιο κοντινές λήψεις με αυτό τον φακό.

    Το δημοσίευμα του Digitimes πάει όμως και ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας πως ο ultrawide φακός θα αποκτήσει sensor-shift OIS.

    Να θυμίσουμε πως η Apple δίνει οπτικό σταθεροποιητή OIS στην κάμερα των iPhone εδώ και καιρό. Ουσιαστικά έχουμε ένα σύστημα με αισθητήρες που έχει σχεδιαστεί να αναγνωρίσει τον τράνταγμα της κάμερας ή την κίνηση της με σκοπό να το ακυρώνει κινώντας τους φακούς προς την αντίθετη κατεύθυνση.

    Στον wide φακό του iPhone 12 Pro Max η Apple προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με αυτή την τεχνολογία και έτσι έφερε έναν sensor-shift OIS. Με αυτό η κάμερα μετακινεί τον αισθητήρα αντί τον ίδιο τον φακό. Επειδή ο αισθητήρας είναι μικρότερος και ελαφρύτερος αυτό σημαίνει πως έχουμε πιο άμεσα αποτελέσματα και πιο γρήγορα ως προς την σταθερότητα της λήψης.

    Κανένας φακός ultrawide της Apple δεν έρχεται με το OIS σύστημα μέχρι σήμερα πόσο μάλλον με το sensor-shift OIS.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.