14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Νέα αναφορά επιβεβαιώνει ότι μόνο τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα λάβουν νέο τσιπ A16

    Νωρίτερα φέτος, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo ανέφερε για πρώτη φορά ότι ορισμένα μοντέλα iPhone 14 ενδέχεται να παρουσιαστούν με το τρέχον τσιπ A15 Bionic – μια φήμη που αργότερα επαληθεύτηκε ανεξάρτητα από το 9to5Mac. Τώρα μια αναφορά από την TrendForce επιβεβαιώνει αυτές τις φήμες λέγοντας ότι μόνο τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα λάβουν το νέο τσιπ A16.

    Σε μια αναφορά για την παγκόσμια αγορά smartphone που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η TrendForce σημειώνει ότι η Apple θα παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα iPhone 14 το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Ωστόσο, η εταιρεία ερευνών δηλώνει ότι μόνο η “σειρά Pro” θα αποκτήσει τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή, πιθανότατα αναφερόμενος στο τσιπ A16.

    Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, τα βασικά μοντέλα iPhone 14 και iPhone 14 Max θα χρησιμοποιούν το τσιπ A15 Bionic του iPhone 13, αλλά τώρα με 6 GB LPDDR4X RAM αντί για 4 GB.

    Οι λόγοι είναι ασαφείς και είναι απίθανο η Apple να το εξηγήσει σε κανέναν, αλλά οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο κύριος λόγος πίσω από αυτήν την απόφαση είναι η έλλειψη chip που έχει επηρεάσει ολόκληρο τον κλάδο. Ως αποτέλεσμα, η Apple θα αφιερώσει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της για την παραγωγή των πιο ακριβών μοντέλων iPhone 14.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πίσω από τα τσιπ της Apple υπάρχει μια ισχυρή στρατηγική μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, το αναγνωρισμένο τσιπ M1 είναι βασικά ένα τσιπ A14 Bionic με περισσότερους πυρήνες CPU και GPU. Η Apple θα μπορούσε να το ονομάσει τσιπ A14X, αλλά η ονομασία του M1 το κάνει να ακούγεται σαν κάτι πραγματικά νέο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.