Tuesday, August 11, 2020

Μετά την μεγάλη επιτυχία του ‘Greyhound’, η Apple σχεδιάζει να φέρει και άλλα blockbuster φιλμ στην Apple TV+ υπηρεσία της

Το γεγονός πως η πανδημία είναι εδώ για να μείνει έχει επηρεάσει σημαντικά το Hollywood αλλά και άλλες αγορές αρνητικά. Την ίδια στιγμή βέβαια δίνεται η ευκαιρία σε μεγάλες streaming υπηρεσίες όπως η Apple TV+ να κάνουν σημαντικά βήματα μπροστά.

Μεγάλες καθυστερήσεις στις πρεμιέρες δεν είναι κάτι που αρέσει στην Sony και σε άλλες εταιρείες παραγωγής και εκτός αν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος μη διάθεσης τους από την πρώτη μέρα σε video on deman δεν υπάρχει κάτι άλλο που να εμποδίζει τις εταιρείες αυτές να θέλουν να κάνουν διαθέσιμες τις ταινίες τους στους θεατές έτσι ώστε να έχουν και κερδοφορία.

Για αυτό το λόγο κάποιες εταιρείες λοιπόν αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν τις ταινίες απευθείας στην θέαση του σπιτιού όπως η παγκόσμια πρεμιέρα του Trolls: World Tour.

Η Universal μάλιστα έδωσε στην κυκλοφορία και άλλες ταινίες για ενοικίαση από το σπίτι νωρίτερα από ότι αναμενόταν, The Hunt, The Invisible Man, Emma, μιας και οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν σπίτι.

Η Sony από πλευράς της ήθελε το Greyhound του Tom Hanks να κυκλοφορήσει πιο αργά στα σινεμά που ήταν βέβαιο πως θα έμεναν κλειστά και μετά τα μέσα Ιουνίου. Αυτή η απόφαση όμως δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και μάλιστα και ο ίδιος ο Hanks πίστευε πως η καθυστέρηση αυτή δεν θα έκανε καλό στην ταινία του.

Έτσι λοιπόν η Sony πήρε την απόφαση να βάλει την ταινία σε δημοπρασία για τις streaming υπηρεσίες που ξεκίνησαν άμεσα έναν “πόλεμο” προσφορών για να την κάνουν δική τους. Τελικά η ταινία κατέληξε στην Apple και λανσαρίστηκε πριν λίγο καιρό στο Apple TV+.

Αν και η Apple δεν δίνει πληροφορίες και στατιστικά για τις σειρές και ταινίες της υπηρεσίας της το Deadline ανέφερε πως το Greyhound είχε ένα τρομερό ντεμπούτο σε σημείο που συγκρινόταν άνετα με ένα μεγάλο εμπορικό καλοκαιρινό blockbuster. Επίσης με αφορμή την διάθεση αυτής της ταινίας η Apple είδε περισσότερους συνδρομητές να εγγράφονται για πρώτη φορά στην Apple TV+ υπηρεσία με το 30% αυτών που είδαν την ταινία να είναι νέοι συνδρομητές στην υπηρεσία της Apple.

Με βάση το παραπάνω λοιπόν δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η Apple θέλει να κερδίσει περισσότερα από αυτή την νέα κατάσταση. Η εταιρεία λοιπόν θέλει να φέρει στον κατάλογο της περισσότερες blockbuster ταινίες. Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως η Apple έχει τονίσει στα στούντιο παραγωγής πως θέλει να φέρνει ένα νέο blockbuster φiλμ σε τακτά χρονικά διαστήματα, μια νέα τέτοιου βεληνεκούς ταινία το μήνα!

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Η Caviar ανακοίνωσε το πανάκριβο SpaceX limited edition iPhone 12 | Βίντεο

Η τεχνολογική εταιρεία πολυτελείας Caviar παρουσίασε την νέα σειρά περιορισμένη διαθεσιμότητας που θα δημιουργήσει και αφορά ένα iPhone 12 από τιτάνιο που...

Πώς να εγκαταστήσετε την watchOS 7 public beta

Για πρώτη φορά μια publlic beta έρχεται για το Apple Watch λογισμικό. Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε τεστ σε όλα τα νέα...

Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη public beta του watchOS 7 σε Apple Watch χρήστες

Η Apple και επίσημα κυκλοφόρησε την πρώτη public beta του watchOS 7 για τους Apple Watch χρήστες. Αν λοιπόν είστε ένας Apple...

Ο Tim Cook μπαίνει στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων καθώς η αξία της Apple πλησιάζει...

Ο CEO της Apple Tim Cook και επίσημα έγινε δισεκατομμυριούχος σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Σύμφωνα με τα...

Δείτε το iPhone 12 Flip concept βίντεο

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα ενός Flip iPhone; Θα επιχειρήσει άραγε η Apple ποτέ ένα τέτοιο βήμα και αν ναι πως...

Kuo: Οι παγκόσμιες πωλήσεις του iPhone μπορεί να σημειώσουν πτώση μέχρι και 30% αν...

Αν η Apple αναγκαστεί να αφαιρέσει την Κινεζική εφαρμογή WeChat από το App Store παγκοσμίως, οι πωλήσεις του iPhone μπορεί να σημειώσουν...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!