19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνολογία του FaceID και στα Mac

    Κάποια iPhone και iPad μοντέλα, τα νεότερα, έρχονται με την τεχνολογία Face ID ενσωματώνει, που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν την συσκευή τους μέσω αναγνώρισης προσώπου. Αν και το Face ID δεν έχει κάνει ακόμη το ντεμπούτο του σε κάποιο Mac το 9to5Mac βρήκε αναφορές για μια TrueDepth κάμερα στον πηγαίο κώδικα του επερχόμενου macOS Big Sur, που δείχνουν πως η Apple δουλεύει πάνω στην αναγνώριση προσώπου και για τους υπολογιστές της.

    Υπάρχει λοιπόν στον πηγαίο κώδικα αυτό ένα νέο extension και πιο συγκεκριμένα στην beta 3 του macOS Big Sur που δείχνει υποστήριξη για μια “PearlCamera.” Αυτή είναι η κωδική ονομασία που χρησιμοποιεί η Apple για την TrueDept camera και για το Face ID και είχε διαρρεύσει πίσω το 2017 πριν την έλευση του iPhone X.

    Επιπλέον κωδικές ονομασίες όπως “FaceDetect” και “BioCapture” που βρέθηκαν δείχνουν πως η Apple ετοιμάζει το macOS να δουλέψει με το Face ID μιας και αυτές οι ονομασίες είναι παρόμοιες με τις αντίστοιχες που συναντούμε στο iOS.

    Πάρα αυτά φαίνεται πως η υλοποίηση αυτών είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο και έτσι ίσως χρειαστεί κάποιο χρόνο η Apple πριν ανακοινώσει ένα νέο Mac μοντέλο μια μια TrueDepth κάμερα και υποστήριξη του Face ID.

    Ακόμα δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα δούμε και υπό ποια μορφή το Face ID στα Mac, όμως φαίνεται πως η Apple είναι έτοιμη να κάνει τη μετάβαση, ίσως με τα πρώτα Mac με το δικό της chip. Μην ξεχνάμε ότι για να δουλέψει το FaceID ήταν απαραίτητη η Neural Engine, η οποία είναι ενσωματωμένη στα chip της εταιρείας από το A11 Bionic και μετά, οπότε η προσθήκη chip της σειράς A μπορεί να προσφέρει αντίστοιχη τεχνολογία και στα ARM Mac.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.