Μελλοντικά iPhones μπορεί να έχουν επεξεργαστές της Intel

0
154

intel-iphone

Αναλυτές προβλέπουν πλέον πως η Apple στο πολύ άμεσο μέλλον ίσως αγοράζει την σειρά A των chips της που βρίσκονται στα iPhone και iPad από την Intel η οποία έκανε μια πολύ ενδιαφέρον κίνηση πριν λίγες μέρες.

Μέχρι και πριν λίγες μέρες η Intel πρόσφερε υπηρεσίες κατασκευής chips για τους πελάτες της αλλά αυτές ήταν περιορισμένες στην δική της αποκλειστικά αρχιτεκτονική. Από αυτή την εβδομάδα όμως η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα μπορεί να κατασκευάζει και να παράγει και ARM-based chips.

Το παραπάνω σημαίνει πως η εταιρεία θα μπορεί να ανταγωνιστεί τις TSMC και Samsung για τους επεξεργαστές των μελλοντικών iPhone και iPad.

“Στην Apple αρέσουν τα παράλληλα κανάλια και ας μην ξεχνάμε πως ο Tim Cook είναι ένας πραγματικός γκουρού σε ότι έχει να κάνει την διαχείριση παραγωγικών αλυσίδων. Η Intel θα μπορούσε να χτυπήσει τον ανταγωνισμό κάνοντας ακόμη και καλύτερες τιμές για τα Intel chip που χρησιμοποιεί η Apple στα Mac της. Σίγουρα λοιπόν η Intel θα κινηθεί επιθετικά και μέσα στους στόχους της για νέους πελάτες θα είναι και η Apple.”