Μήνυση και αγωγή στην Apple για τα ελαττωματικά 2011 MacBook Pros

0
389

macbookpro-review-01-top

Μια μεγάλη μερίδα χρηστών αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα MacBook Pro, 15 -17, μοντέλα του 2011. Μετά από την δημιουργία ενός group στο Facebook και την change.org petition που συγκέντρωσε περισσότερες από 25.000 υπογραφές ήρθε και η σειρά μιας δικηγορικής εταιρείας, της Whitfield Bryson & Mason LLP να καταθέσει επίσημη αγωγή στην Apple εκ μέρους των καταναλωτών.

“Έχω συμμετέχει σε πολλές αγωγές κατά τις Apple εδώ και δεκαετίες και δεν γνωρίζω κάποιο πρόβλημα που να έχει επηρεάσει τόσους ανθρώπους και η Apple να αρνείται πεισματικά να κάνει κάτι για αυτό” ανέφερε εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας στο Cult of Mac.

“Το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν σε αυτούς τους καταναλωτές θα ήταν μια έκπτωση για την αγορά ενός νέου MacBook” ενώ τονίζει πως μόνο μερικές χιλιάδες έχουν βγει ως τώρα και έχουν διαμαρτυρηθεί για τα εν λόγω μοντέλα την στιγμή που είναι πολλοί περισσότεροι.

Η αιτία του προβλήματος φέρετε να είναι ο τρόπος επικόλλησης των AMD τσιπ των γραφικών των εν λόγω MacBook Pro μοντέλων.

“Τα περισσότερα προβλήματα εμφανίζονται εκτός εγγύησης και αυτό χρησιμοποιεί ως τώρα η Apple για την άμυνα της. Αυτό όμως δεν είναι τελείως σωστό. Το πρόβλημα υπήρχε από την αρχή. Πιστεύουμε πως έχει να κάνει κατά την παραγωγή των συγκεκριμένων μηχανημάτων. Με άλλα λόγια ήταν ελαττωματικά ήδη την στιγμή της πώλησης. Υπήρχαν καταναλωτές που διαπίστωσαν το πρόβλημα ενώ ήταν εντός εγγύησης και νομίζαν πως η επισκευή τους θα έλυνε το θέμα. Δυστυχώς συνέχισαν να έχουν προβλήματα και μετά την επισκευή.”

Η αγωγή έχει ως στόχο να αναγκάσει την Apple να αναγνωρίσει δημόσια το πρόβλημα με τα 2011 MacBook Pro μοντέλα και να ενημερώσει τους χρήστες σχετικά καλύπτοντας τα έξοδα αντικατάστασης.

“Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για κάποια συσκευή αλλά σας βεβαιώνω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που περιμένει από ένα μηχάνημα των $3000 να έχει διάρκεια ζωής μικρότερη των τριών χρόνων” τονίζει χαρακτηριστικά η δικηγορική εταιρεία.
Από την πλευρά της η Apple δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση αλλά η αγωγή έχει κατατεθεί και έχει διορία 30 ημερών για μια επίσημη ενέργεια.

Σχολιασμός στο φόρουμ